Interessante en ook vermakelijke lezingen

Henk Jan Habermehl vertelt op dinsdag 23 januari over de verhalen die hij tegenkwam tijdens zijn genealogische onderzoeken. De titel “Van wie ben jij er een?” wekt nieuwsgierigheid. Op woensdagavond 21 februari komt Jaap Hoogendoorn ons weer boeien met verhalen over klassieke muziek. Zijn kennis is onuitputtelijk en deze keer vertelt hij over muziek die bekende schrijvers in hun boeken en verhalen gebruiken. De lezing “Wat muziek met mensen doet.” is zeer de moeite waard. De polders zijn niet uit het Hollandse landschap weg te denken en Henk Jan Habermehl vertelt over de historie en het heden in de lezing: “Poldergeschiedenis van het Groene Hart“. Je bent van harte welkom op dinsdagavond 20 maart 2018 om 20:00 uur. Tot de lezing van Jan Habermehl over vroeger in de lezing: “Begin nooit een verhaal over vroeger” op dinsdagavond 29 mei 2018. De lezingen starten om 20.00 uur en je kunt je

Interessante en ook vermakelijke lezingen

Henk Jan Habermehl vertelt op dinsdag 23 januari over de verhalen die hij tegenkwam tijdens zijn genealogische onderzoeken. De titel “Van wie ben jij er een?” wekt nieuwsgierigheid. Op woensdagavond 21 februari komt Jaap Hoogendoorn ons weer boeien met verhalen over klassieke muziek. Zijn kennis is onuitputtelijk en deze keer vertelt hij over muziek die bekende schrijvers in hun boeken en verhalen gebruiken. De lezing “Wat muziek met mensen doet.” is zeer de moeite waard. De polders zijn niet uit het Hollandse landschap weg te denken en Henk Jan Habermehl vertelt over de historie en het heden in de lezing: “Poldergeschiedenis van het Groene Hart“. Je bent van harte welkom op dinsdagavond 20 maart 2018 om 20:00 uur. Tot de lezing van Jan Habermehl over vroeger in de lezing: “Begin nooit een verhaal over vroeger” op dinsdagavond 29 mei 2018. De lezingen starten om 20.00 uur en je kunt je

LEGO-dag Triggr in De Vlinder

Ter Aar – De jaarlijkse LEGO-dag in Ter Aar is op vrijdag 29 december, vanaf 13.00 uur in de kerstvakantie in de sportzaal van De Vlinder.

legodag

Er is veel LEGO om mee te spelen en er is een aparte DUPLO-hoek. De DUPLO ligt op een zacht kleed, waar de kleintjes lekker op kunnen zitten. De organisatie verwacht dat de ouders in ieder geval bij de kinderen blijven die met de DUPLO spelen. Als kinderen nog niet alleen spelen met LEGO dan wil men ook graag dat ouders erbij blijven.

Hoe gaat de Legodag eruit zien?
Er zijn diverse hoeken gemaakt, zodat iedereen naar hartenlust kan bouwen. Er is een bouwwedstrijd, waarvoor er aan het eind van de middag een prijsuitreiking zal zijn.

Er zijn foto’s van voorbeelden, maar je mag natuurlijk ook zelf foto’s meenemen van bouwwerken die je gaat maken. Er zijn naamkaartjes, zodat je naam erop kan als als je je bouwwerk inlevert. Er zijn leuke prijzen te winnen. Er is een teamprijs (maximaal 4 kinderen) en een individuele prijs voor de leeftijdscategorie tot 10 jaar en vanaf 10 jaar.

Tickets en meer info: http://www.triggr.nu/agenda/legodag-2017/

Lange kandidatenlijst Natuurlijk Nieuwkoop

Nieuwkoop – De combinatie van de politieke partijen MPN en PN vergaderen woensdag 22 november over het verkiezingsprogramma 2018-2022, de kandidatenlijst en hoe de nieuwe fractie onder de nieuwe naam NN daar invulling aan gaat geven.

ledenvergadering nn
De vergadering begint woensdag 22 november om 20.00 uur in Partycentrum ‘t Trefpunt,  S. van Drielstraat 4 in Zevenhoven.

Een speciale commissie heeft een concept kandidatenlijst opgesteld. In een toelichting geeft men aan dat het lastig is om een inschatting te maken van de kansen om in de fractie gekozen te worden. Die zijn afhankelijk van de verkiezingsuitslag en zetelverdeling, waaronder de toedeling van restzetels en de kans op collegedeelname. De commissie verwacht dat de eerste 5 plaatsen van de lijst reële kansen maken om in de fractie gekozen te worden.

Pien Schrama is de lijsttrekker, zij is een ervaren politica. Heeft ruime ervaring als raadslid en was een gedegen en bevlogen wethouder sociale zaken.
Tweede op de lijst is Berry Dors, nummer 3 is Kees Hagenaar en nieuw gezicht op 4 is René Carlier. Bas Oostwouder wordt op nummer 5 voorgesteld.
Weinig veranderingen in de top, Jan Tersteeg wordt als lijstduwer voorgesteld en zijn plaats lijkt dus bestemd voor Carlier. Uiteraard moet de ledenvergadering daar nog over beslissen.

Op de lijst zien we nog een aantal ‘bekende” namen: Joke van Boxtel (6), Tessa van Diemen-Schrama (7),  Elly de Jeu (10), Jan Roos (13), Margo Aartman (20), Rien van Kessel (23), Jan Dirven (25), Jaap Aartman (26) en Jan Tersteeg (27) Daartussen nog genoeg genoeg bekend gezichen, maar niet zo zeer vanuit de politiek.
Op de website van NN alle informatie over de vergadering, het verkiezingsprogramma en alle kandidaten.
https://www.natuurlijknieuwkoop.nl/

Zwarte Hond ontwerpt IKC Ter Aar

Nieuwkoop – De gemeente maakt bekend dat de partners van het IKC Ter Aar (scholen, kinderopvang, CJG, bibliotheek en gemeente) een architect hebben gekozen om het gebouw te ontwerpen.

erasmuspaviljoen

Het Erasmuspaviljoen in Rotterdam werd gebouwd onder architectuur van de Zwarte Hond

Na een uitgebreide architectenselectie kwam architect De Zwarte Hond als beste naar voren.  De Zwarte Hond heeft veel ervaring met het ontwerpen van een gebouw waarin verschillende sociale functies samenkomen. De ideeën die De Zwarte Hond tijdens de procedure presenteerde voor het Integrale Kindcentrum met sporthal, sprak de partners erg aan.

Nu de keuze definitief is, start de architect samen met de IKC partners met het daadwerkelijke ontwerpproces. Hierbij worden ook omwonenden betrokken.

TAVV op de weg terug

Ter Aar – TAVV heeft, na de eerste overwinning verleden week tegen Honselersdijk, het vertrouwen weer teruggevonden. Uit bij UVS in Leiden speelde men een zeer goede wedstrijd: 0-3.

TAVV Logo klein

Coach Niels Slottje: “De ploeg speelde als vanouds met een enorme passie, veel dynamiek en zette vanaf de aftrap een enorme pressie op de achterhoede van UVS dat hier zichtbaar geen raad mee wist. In het eerste half uur ontstond hierdoor een zeer levendige wedstrijd zonder dat één van beide ploegen tot echt grote kansen kwamen. Op het middenveld waren er hoofdrollen voor Nick Straver en Randy Verwoerd, maar ook de overige TAVV-ers vochten als leeuwen en schroomden niet om de duels op te zoeken. Na één van deze duels moest Lars van der Pijl het veld verlaten met een lichte hersenschudding.

De eerste twee zeer goed uitgespeelde kansen van TAVV leidde direct tot twee goals. Bij de eerste zette Lyndon de Bruyn knap door, waarna hij Mike Slottje in de gelegenheid stelde om (fraai) af te ronden: 0-1. Ook de tweede goal viel nog voor rust, en wederom na een fraai uitgespeelde aanval, nu was het Lyndon de Bruyn die scoorde: 0-2.

Na rust probeerde UVS met twee wissels en opportunistisch spel de aansluitingstreffer te forceren, verder dan een bal op de lat kwamen zij echter niet. In de omschakeling waren wij echter via onze snelle spitsen dreigend. Na de rode kaart voor een UVS speler (natrappen) maakte uit een van de scherpe uitvallen tijd Yassine El Mariami aan alle illusies van UVS een einde: 0-3. Naast de prima uitslag, speelde TAVV haar beste wedstrijd van het seizoen. Met de spelers die uit de blessures terug aan het komen zijn biedt dit perspectief voor de komende wedstrijden.”

Uitslagen 18 november 2 klasse C West2
DSO Lugdunum  0 – 1
Die Haghe DoCoS  3 – 0
Honselersdijk Nieuwkoop  3 – 1
SVC ’08 RCL  3 – 0
UVS TAVV  0 – 3
Valken ’68 HVC ’10  4 – 2
Voorschoten ’97 CVC Reeuwijk  1 – 1
Nummer Team Wedstr. Gew. Gel. Verl. Punten
1 Lugdunum 8 7 1 0 22
2 Die Haghe 8 6 1 1 19
3 Valken ’68 8 6 0 2 18
4 SVC ’08 8 3 4 1 13
5 RCL 8 4 1 3 13
6 Honselersdijk 8 3 2 3 11
7 Voorschoten ’97 8 3 1 4 10
8 UVS 8 3 1 4 10
9 DoCoS 8 2 3 3 9
10 DSO 8 2 3 3 9
11 TAVV 8 2 3 3 9
12 HVC ’10 8 1 3 4 6
13 CVC Reeuwijk 8 1 1 6 4
14 Nieuwkoop 8 0 2 6 2
Programma 25 november 2 klasse C West2
CVC Reeuwijk TAVV
DSO SVC ’08
DoCoS UVS
HVC ’10 Honselersdijk
Lugdunum Valken ’68
Nieuwkoop Voorschoten ’97
RCL Die Haghe

Fietspad van de baan

Nieuwkoop – Tijdens de behandeling van de Najaarsnota werd opgemerkt  dat het vrijliggende fietspad van Zevenhoven naar Ter Aar er niet komt. Niemand van de raad ageerde daar tegen. Sterker nog, er werd meteen ingezet op een veilig fietspad langs de Westkanaalweg.

fietspad
In een brief van 24 oktober heeft het college al aan de raad uitgelegd geen inspanningen meer te willen doen voor een vrijliggend fietspad. Na moeizaam overleg met de aanwonenden/eigenaren blijkt dat die niet van hun land af willen. De aanwonenden willen dat de gemeente wat doet aan de snelheid van de auto’s, een vrijliggend fietspad geeft die auto’s alleen maar vrij baan.
Onteigenen zou dan misschien nog kunnen, maar dat zijn meestal tijdrovende en kostbare procedures, waardoor het college de wens voor dat vrijliggende fietspad laat schieten.

Diverse raadsleden zien meteen mogelijkheden voor een fietspad langs de Westkanaalweg (stuk Vijfgatenbrug – Aardam) en er werd zelfs geopperd om het fietspad boven het water aan te leggen.
De initiatiefnemers van het vrijliggende fietspad Zevenhoven – Ter Aar hebben zich nog niet laten horen.

Zwaar gehavend Sportief onderuit

Boskoop – Een zwaar gehavend Sportief, men miste liefst vijf basisspelers, kon het zaterdagmiddag niet bolwerken in Boskoop, thuisclub Floreant hield de punten simpel thuis: 4-0.

636456040826108544

Leider Olaf Wens: “ Normaal gesproken hoeft Sportief niet veel onder te doen voor Floreant , maar door het gemis van Mark Wens, Sven van Oudenallen, Senol Demirbas, Corné van Rijn en Stijn Molenaar zat het er vanmiddag achteraf niet in!”

“Desondanks was het geloof er zeker, in de eerste helft, tegen de straffe wind in kregen wij, maar ook Floreant, twee goede mogelijkheden, die werden echter niet benut. We leken dan ook naar de thee af te stevenen op een 0-0, maar helaas ging het in de 43e minuut toch nog verkeerd: 1-0.

“In de tweede helft, met de wind in de rug, begonnen wij hoopgevend, hadden er echt nog alle geloof in, maar helaas werd het in de 49e minuut al snel 2-0 door een zeldzaam foutje van goalie Rody Hoogendoorn. Een (terechte) strafschop, in de 60e minuut, bracht onze tegenstander op 3-0, dat het ook nog 4-0 werd, vond ik gezien het wedstrijdbeeld geflatteerd.”

De formatie uit het Woerdense Verlaat is nu, samen met SPV’ 81 uit Polsbroek, de rode lantaarndrager in de vierde klasse C. Volgende week speelt men thuis tegen dat zelfde SPV’ 81 en kan men het geschonden blazoen bij winst flink oppoetsen.

Uitslagen 18 november 2017 4e klasse C West2
Aarlanderveen NSV ’46  2 – 1
Floreant Sportief  4 – 0
Kamerik Moerkapelle  1 – 1
Linschoten Rijnstreek  0 – 1
Rohda ’76 Zevenhoven  3 – 0
SPV ’81 Siveo ’60  1 – 4
Woerden Woubrugge  1 – 4
Nr.  Team Wedstr. Gew. Gel. Verl. Punten
1 NSV ’46 8 7 0 1 21
2 Floreant 8 5 1 2 16
3 Aarlanderveen 8 5 1 2 16
4 Woerden 8 4 3 1 15
5 Rohda ’76 8 4 1 3 13
6 Siveo ’60 8 4 1 3 13
7 Zevenhoven 8 4 1 3 13
8 Rijnstreek 8 4 0 4 12
9 Woubrugge 8 4 0 4 12
10 Kamerik 8 3 1 4 10
11 Linschoten 8 3 0 5 9
12 Moerkapelle 8 2 1 5 7
13 Sportief 8 1 0 7 3
14 SPV ’81 8 1 0 7 3
Programma 25 november 2017 4e klasse C West2
Linschoten Aarlanderveen
Moerkapelle Floreant
NSV ’46 Woerden
Rijnstreek Kamerik
Siveo ’60 Zevenhoven
Sportief SPV ’81
Woubrugge Rohda ’76

 

Aarlanderveen brengt spanning terug

Aarlanderveen – NSV’46 kende een formidabele start van de competitie, alle zeven duels werden gewonnen, vorige week pakte men tegen Linschoten glansrijk de eerste periodetitel.

nsv_logo_nieuw_per_1_oktober_2011

Tegen de “kleintjes” verspeelden de Noordenaren vorig jaar (te) veel punten en dat brak de ploeg aan het eind van de competitie lelijk op. Nu werden ze bijna allen achteloos opzij geschoven, met als beloning een periodetitel . Zaterdagmiddag volgde de eerste serieuze krachtmeting tegen een ploeg uit het linker rijtje, in Aarlanderveen trad men aan tegen de gelijknamige trots. NSV ’46 zakte voor het (eerste) examen en daarmee bracht de thuisclub de spanning in de vierde klasse weer helemaal terug: 2-1.

Coach Linstra: “De eerste helft vond ik van beide kanten rommelig, al moet ik daar eerlijkheidshalve wel bij vermelden dat de betere kansen voor NSV ’46 waren!” Beide ploegen scoorden echter niet en zo werd de meer spannend dan fraaie wedstrijd afgesloten met een brilstand: 0-0.

De tweede helft leek de koploper het duel in een vroeg stadium te gaan beslissen. Na een vlot lopende aanval eindigde het speeltuig bij Robin Verhaar die goalie Maico du Chatinier kansloos liet: 0-1. Omdat Aarlanderveen daarvoor niet echt potten had kunnen breken leek de zaak beslist, maar dat bleek niet het geval.

De “Veners” stroopten de mouwen nog eens extra op en knokten zich helemaal terug in de wedstrijd. Jorn Poelwijk leek al snel de gelijkmaker aan te gaan tekenen, Tim Boers voorkwam dat met een overtreding buiten de zestien, de goalie kwam met geel heel goed weg. De vrije trap leverde overigens niets op. Het bleek uitstel van executie, Aarlanderveen drong hevig aan en Aziz el Bouazatti vertaalde dat in de gelijkmaker: 1-1.

Linstra: “Daarna roken we onze kans en liet ik de ploeg achterin één op één spelen, ondanks het fraaie punt zouden we daar toch niets mee opschieten. Dan weet je dat je wat geluk moet hebben, maar het was het proberen meer dan waard!”

NSV ’46 wankelde en trok zelfs aan de noodrem toen Aziz el Bouazatti dreigend in de “zestien” verscheen. De terecht toegekende penalty werd door het “slachtoffer” zelf benut: 2-1. In de slotfase probeerde NSV ’46 de schade nog te repareren maar daarbij liepen de frustraties soms hoog op. Zeker bij spits Robin van Koert die vanwege “mekkeren” de volledige 90 minuten niet haalde, de Noordense spits moest er met twee keer geel vanaf.

Volgende week kan men zich revancheren tegen Woerden dat dan op bezoek komt in Noorden. Bij die ploeg leven er echter ook grote revanche gevoelens na de blamerende 1-4 thuisnederlaag tegen Woubrugge. Aarlanderveen begint langzaam maar zeker in haar ritme te komen, met een goede vervolg serie kan het voor de runner up een mooie kerst gaan worden.

Uitslagen 18 november 2017 4e klasse C West2
Aarlanderveen NSV ’46  2 – 1
Floreant Sportief  4 – 0
Kamerik Moerkapelle  1 – 1
Linschoten Rijnstreek  0 – 1
Rohda ’76 Zevenhoven  3 – 0
SPV ’81 Siveo ’60  1 – 4
Woerden Woubrugge  1 – 4
Nr.  Team Wedstr. Gew. Gel. Verl. Punten
1 NSV ’46 8 7 0 1 21
2 Floreant 8 5 1 2 16
3 Aarlanderveen 8 5 1 2 16
4 Woerden 8 4 3 1 15
5 Rohda ’76 8 4 1 3 13
6 Siveo ’60 8 4 1 3 13
7 Zevenhoven 8 4 1 3 13
8 Rijnstreek 8 4 0 4 12
9 Woubrugge 8 4 0 4 12
10 Kamerik 8 3 1 4 10
11 Linschoten 8 3 0 5 9
12 Moerkapelle 8 2 1 5 7
13 Sportief 8 1 0 7 3
14 SPV ’81 8 1 0 7 3
Programma 25 november 2017 4e klasse C West2
Linschoten Aarlanderveen
Moerkapelle Floreant
NSV ’46 Woerden
Rijnstreek Kamerik
Siveo ’60 Zevenhoven
Sportief SPV ’81
Woubrugge Rohda ’76

Zevenhoven verliest in Bodegraven

Bodegraven – Zevenhoven is er niet in geslaagd om een goed resultaat tegen Rohda’76 te boeken. De Bodegravers trokken met 3-0 aan het langste eind.

tochaffichezevenhovennieuwkoop

Het eerste half uur werd Zevenhoven overklast en mag het gerust een klein wonder genoemd worden dat het toen nog 0-0 stond. Rohda creëerde met prima voetbal een zestal mogelijkheden en een drietal opgelegde kansen, maar ze waren niet aan het keurkorps van coach Boris van Es besteed.

Toen trainer Chris Snatersen, na een half uur, enige tactische omzettingen in zijn ploeg doorvoerde was het plotseling gedaan met de overmacht van de thuisclub. Zijn ploeg schiep zichzelf daarna mogelijkheden en had ronduit pech met een fraaie lob van Raymond Wens, die op het dak van de goal in plaats van in het doel belande. Op het moment dat Zevenhoven dacht de zaak onder controle te hebben sloeg Rohda ’76 via een formidabel afstandsschot van Mitchel van Waveren, vijf minuten voor de rust, alsnog toe: 1-0.

Na de pauze was Rohda geen schim meer van de ploeg in de eerste helft. Zevenhoven knokte zich op basis van een tomeloze inzet terug in de wedstrijd, kreeg zowaar mogelijkheden op de gelijkmaker maar het ontbrak de ploeg toen aan een greintje geluk. Uiteindelijk gaf de individuele klasse die de thuisclub nu eenmaal herbergt de doorslag. Arnoud Troost (miste in de eerste helft drie dotten van kansen) sloeg na twee prachtige acties keihard toe en dwong daarmee Zevenhoven definitief op de knieën: 3-0.

Uitslagen 18 november 2017 4e klasse C West2
Aarlanderveen NSV ’46  2 – 1
Floreant Sportief  4 – 0
Kamerik Moerkapelle  1 – 1
Linschoten Rijnstreek  0 – 1
Rohda ’76 Zevenhoven  3 – 0
SPV ’81 Siveo ’60  1 – 4
Woerden Woubrugge  1 – 4
Nr.  Team Wedstr. Gew. Gel. Verl. Punten
1 NSV ’46 8 7 0 1 21
2 Floreant 8 5 1 2 16
3 Aarlanderveen 8 5 1 2 16
4 Woerden 8 4 3 1 15
5 Rohda ’76 8 4 1 3 13
6 Siveo ’60 8 4 1 3 13
7 Zevenhoven 8 4 1 3 13
8 Rijnstreek 8 4 0 4 12
9 Woubrugge 8 4 0 4 12
10 Kamerik 8 3 1 4 10
11 Linschoten 8 3 0 5 9
12 Moerkapelle 8 2 1 5 7
13 Sportief 8 1 0 7 3
14 SPV ’81 8 1 0 7 3
Programma 25 november 2017 4e klasse C West2
Linschoten Aarlanderveen
Moerkapelle Floreant
NSV ’46 Woerden
Rijnstreek Kamerik
Siveo ’60 Zevenhoven
Sportief SPV ’81
Woubrugge Rohda ’76