Klinkerfeest

Vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober kunt u weer genieten van het “Klinkerfeest” in Noorden. Voor alle evenementen bij De Klinker: http://cafe-deklinker.nl/events/2016-10/

klinkerfeestnoorden

 

 

Klinkerfeest

Vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober kunt u weer genieten van het “Klinkerfeest” in Noorden. Voor alle evenementen bij De Klinker: http://cafe-deklinker.nl/events/2016-10/

klinkerfeestnoorden

 

 

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal (1)

Woerdense Verlaat – Sportief staat a.s. zaterdag voor een prachtige uitdaging als het in Oudewater op bezoek gaat bij F.C. Oudewater.

Voorbeschouwing AAR-NSV-SPO 600x375

De fusieclub tussen Unio en Oudewater is de gedoodverfde titelkandidaat staat ook bovenaan, maar moet Rohda ’76 naast zich dulden. Beide kemphanen speelden verleden week in Bodegraven gelijk: 1-1. Sportief heeft al  drie overwinningen in de pocket en staat dus slechts één schamel puntje achter beide koplopers.

Een ware krachtmeting waarin duidelijk gaat worden hoe de verhoudingen echt liggen. Als Sportief wint, of gelijk speelt doet het voorlopig mee in de top, een verliespartij gaat de ploeg achteruit werpen. De drie winstpartijen boekte men tegen ploegen uit het rechter rijtje, van de enige ploeg uit het linker rijtje die men trof, Gouda, werd  met 3-1 verloren. Geen goed teken, maar in voetbal zegt dat allemaal niets.

Ook Aarlanderveen staat een loodzware klus te wachten, in Hazerswoude-Dorp wacht Hazerswoudse Boys, dat evenals Sportief slechts één nederlaag heeft hoeven incasseren. Aarlanderveen verslikte zich een paar weken geleden thuis tegen Bergambacht en speelde gelijk tegen NSV ’46. Bergambacht was een blamage, NSV ’46 absoluut niet.

Feit blijft dat de ploeg van Arjen Linstra zich geen puntverlies meer kan veroorloven, anders loopt het na vijf wedstrijden direct al achter de feiten aan. Desondanks zal men op voorhand misschien wel willen tekenen voor een puntje, maar dan is er ook gelijk het besef dat koploper Rohda ’76 (wint van Rijnstreek! ) vijf punten weg gaat lopen. Dus is winnen de enige optie om in het spoor van de koploper(s) te blijven.

NSV ’46 heeft een mooi team, dat is inmiddels genoegzaam bekend. Desondanks heeft de ploeg al vijf verliespunten, al mag dat tegen Hazerswoudse Boys en Aarlanderveen niet echt een schande genoemd worden. Dennis van der Ing vond echter dat zijn ploeg beide duels in winst om had moeten zetten.

Dus is het zaak om bij te blijven en dat mag zaterdag geen probleem worden als Kamerik op bezoek komt. Die tegenstander staat nog op nul punten en heeft een doelsaldo van 5-14. Als er van onderschatting geen sprake is, worden er drie punten aan het totaal bijgeschreven. Daar ga ik dan ook helemaal vanuit!

Uitslag en nieuwe toto RTV Lokaal

Nieuwkoop – Winnaar van onze vierde toto 2016/2017 is Wesley Fransen, hij had de beste voorspellingen over afgelopen voetbalweekend. Wesley mocht gisteren bij Bakkerij De Kruijf in Zevenhoven een lekkere taart ophalen.

Toto-taart 470

De uitslag van speelronde 4:
1. Wesley Fransen: 11 goed
2. Erik Luijben, Michiel van ’t Kruis en Matthijs van Oevelen: 10 goed
5. Hans Lok, Juran Hilhorst, Stefan van Tol, Seb Tesselaar, Ed van Vliet, Coen Breedijk, Leen van Mever, Jeroen Vork, Adrie van Lith: 9 goed

Algemeen klassement
1.   Erik Luijben en Michiel van ’t Kruis
3.   Daan Koot en Matthijs van Oevelen
5.   Roy van Lith, Adrie van Lith en Rody Hoogendoorn
8.   Jeroen Vork
9.   Jan de Rooij
10. Zes spelers

Hierbij vind je de nieuwe Toto op RTV Lokaal, die dan ook online op Facebook staat. Je kunt de standen doorgeven via Facebook of via toto@rtvlokaal.nl
Trommel al je voetbalvrienden en –vriendinnen op en speel (weer) mee! Je maakt ook volgende week weer kans op een overheerlijke taart van bakkerij De Kruijf of bakkerij Tersteeg!

1 en 2 oktober  Adrie
Za TAVV 1 Loosdrecht 1 1
Za LSVV’70 1 Nieuwkoop 1 2
Za Zevenhoven 1 Lugdunum 1 1
Za WVC 1 UDO 1 2
Za FC Oudewater 1 Sportief 1 1
Za NSV ’46 1 Kamerik 1 1
Za Haz. Boys 1 Aarlanderveen 1 1
Za VVSB Woubrugge 1
Zo Meerburg 1 DOSR 1 2
Zo ROAC 1 TOGB 1 1
Zo ASC 1 Kickers’69 1 2
Zo WVC 1 Nic Boys 1 3
Zo FC Aalsmeer 1 MMO 1 1
Zo Altior 1 Taurus 1 1

De wereld rond in ´t Reghthuys

Nieuwkoop – Heeft u zin om een muzikale wereldreis te maken?

Marjolein Meijers (van de Berini’s), Walter en Onno nemen ons mee op een fantastische rondreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar America. Hun nieuwe programma “MUZIEK” staat bol van prachtige, vrolijke Nederlandstalige liedjes en ontroerende verhalen.  “MUZIEK” bruist, zindert, lacht en ontroert. “MUZIEK” is een wereldband waarbij Marjolein zingt en de gitaar, banjo en bas bespeelt; Walter swingt op  viool, mandoline, bazouki en doedelzak en Onno  voegt daarbij nog accordeon, trekzak en gitaar!

Kom en beleef het mee op zaterdag 15 oktober!

Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)

Toegang: leden € 15 / niet-leden € 18 / jeugd € 5.

Bespreken: Wanda den Besten via muziek@reghthuys-nieuwkoop.nl of tel. 0628118594.

Tot Dan!!

folderfoto_marjoleinm

Huldiging Jetze Plat

Nieuwkoop – 2016 is een bijzonder jaar voor Jetze Plat uit Vrouwenakker. Hij werd onder andere Nederlands Kampioen handbiken en Europees en Wereldkampioen op de triathlon. Zijn grootste succes kwam tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen kwam hij als eerste over de finish en mocht de gouden medaille omhangen. Bij de wegwedstrijd handbiken won hij brons.

image001

Wij zijn trots op de prestaties van Jetze Plat en willen hem daarom huldigen voor zijn prestaties. We hopen dat ook u erbij bent om Jetze te huldigen en er een bijzonder moment van te maken!

Huldiging Jetze Plat

Nieuwkoop – 2016 is een bijzonder jaar voor Jetze Plat uit Vrouwenakker. Hij werd onder andere Nederlands Kampioen handbiken en Europees en Wereldkampioen op de triathlon. Zijn grootste succes kwam tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen kwam hij als eerste over de finish en mocht de gouden medaille omhangen. Bij de wegwedstrijd handbiken won hij brons.

image001

Wij zijn trots op de prestaties van Jetze Plat en willen hem daarom huldigen voor zijn prestaties. We hopen dat ook u erbij bent om Jetze te huldigen en er een bijzonder moment van te maken!

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen vanaf seizoen 2017-2018

Nieuwkoop – Zoals jullie wellicht al in de media hebben gelezen gaat er een grote verandering plaats vinden in de opzet van het pupillenvoetbal. De wedstrijdvormen die sinds de jaren 70 worden gebruikt voor het pupillenvoetbal ondergaan een enorme wijziging. De KNVB heeft op basis van breed wetenschappelijk onderzoek ( o.a. uitgevoerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen) in binnen- en buitenland en in het betaalde en amateurvoetbal, geconstateerd dat de huidige spelvormen niet goed aansluiten bij de mogelijkheden en de beleving van jonge voetballers. De eerste wijziging is dit seizoen reeds ingevoerd, de competities indelen per geboortejaar in plaats van per leeftijdscategorie. Tijdens het onderzoek is vanaf het seizoen 2014-2015 geëxperimenteerd met andere spelvormen en kwalitatieve en kwantitatieve data verzameld bij de doelgroepen JO6 t/m JO12. Mede op basis hiervan is besloten met ingang van het seizoen 2017-2018 het pupillenvoetbal anders vorm te geven. Dit alles is onderdeel van het KNVB rapport “Winnaars van morgen”.

14435405_1277931988914890_8393365004090874207_o

De visie: Op een kindvriendelijk-volgende-manier de kinderen (beter) het voetbalspel leren. Kinderen hebben meer plezier en leren meer als hun ontwikkelingsmogelijkheden op het juiste moment en op de juiste manier worden aangesproken.

Onder voorbehoud hieronder de plannen:

  • Onder 6 gaat 2 tegen 2 spelen op 1/8 veldje met kleine doeltjes.
  • Onder 7 gaat 4 tegen 4 spelen op 1/8 veldje, ook met kleine doeltjes.
  • Onder 8-9-10 gaat 6 tegen 6 (5 + een keeper) spelen op 1/4 veld met pupillendoeltjes.
  • Onder 11-12 gaan 8 tegen 8 spelen op een half veld met pupillendoeltjes.

Dit zijn ingrijpende veranderingen. Om in de oude benamingen te spreken:

  • Eerstejaars D-teams gaan terug naar een half veld.
  • F-teams en eerstejaars E-teams gaan op een kwart veld spelen.

Uiteraard worden ook de spelregels voor de verschillende vormen aangepast. Zo is er een voorstel om bij jongste jeugd de inworp vervangen door in dribbelen. Hierover en over tal van andere punten volgt later meer. De KNVB en de clubs zullen hun uiterste best moeten doen om deze aanpassingen organisatorisch goed in te voeren.

Business Club van SV Zevenhoven bezoekt Excelsior – PSV

Zevenhoven – Zaterdag 24 september jl. heeft de Business Club van SV Zevenhoven een bezoek gebracht aan Stadion Woudestein in Rotterdam. Daar stond namelijk de thuiswedstrijd van Excelsior op het programma tegen landskampioen PSV. De Business Club van SVZ had kaarten voor het Business Home en de eretribune van Excelsior, en was met maar liefst 28 afgevaardigden aanwezig in Stadion Woudestein. Het was een erg gezellige avond!

img_2718-267x200 img_2719-150x200 img_2697-267x200 img_2720-267x200

In het voorjaar van 2017 zal hoogstwaarschijnlijk het volgende evenement van de SV Zevenhoven Business Club zijn. Wil jij ook een keer mee met een uitje van de Business Club? Wordt dan lid voor slechts €75- per jaar. SV Zevenhoven telt momenteel 62 Business Club leden.

De Wannebiezz gaan terug in de tijd

Na de geslaagde première van vorig jaar gaan de Wannebiezz, op zaterdag 4 november, weer “Back tot he Fiftiezz”. Arie, Rocco & Gilles nemen je, samen met hun begeleidingsband ‘de Patjepeeërs’, mee terug naar de legendarische vijftiger jaren; de tijd dat geluk nog heel gewoon was. In een nostalgische ambiance onderzoeken de heren hoe hun muziek geklonken zou hebben als zij het zo´n 60 jaar geleden zouden hebben uitgebracht.

wannebiezz-terug-poster-212x300

Ook maken ze van de gelegenheid gebruik om een aantal klassiekers van muzikale grootheden uit die tijd in een Wannebiezz jasje te steken. Van stevige Rock & Roll tot een brave Nederlandstalige evergreen en alles wat daar tussen zit…”en dat is nogal wat”. Naast een Mini Elvis optreden zijn er te gekke gastoptredens van Mr. Blue Diamond Riem de Wolff en de dames van BEM. Sjaan Valkhoff kruipt in de rol van Fiftiezz-deejay en zal met haar ‘Gouwe Ouwe’ verzameling de avond compleet maken. Dus nozems, poets je leren jacky and put on your blue suede shoes? En mokkeltjes, haal de petticoat maar alvast uit de mottenballen, want deze avond wil je natuurlijk wel in stijl beleven. Maak je niet druk om je kapsel? In onze kapsalon kan je GRATIS en voor niks een mooie kuif, suikerspin of ondeugend paardenstaartje laten stylen. Aan de minder rijk bedeelde heren hebben we ook gedacht. “Back to the Fiftiezz” wordt een feestavond zoals u hem nog niet vaak met de Wannebiezz gevierd heeft. Eén ding is zeker: het wordt ontiegelijk gezellig.

Meer informatie op: www.wannebiezz.nl/50