RSV De Ziende schenkt € 3300,- voor Stichting Ushersyndroom

Half oktober organiseerde de Aarlanderveense Ruitersportvereniging “De Ziende” een sponsor-dressuurwedstrijd op het terrein van Manege Pretfort aan de Achtermiddenweg.

uitreiking-usher-cheque

De opbrengst hiervan was al direct een mooi bedrag, maar uiteraard kwamen de bedragen van veel sponsors pas later binnen. Daarom was een einddatum bepaald van 30 november. Dat zo’n lange termijn echt nodig was, bleek wel uit het feit dat in de laatste week nog meer dan 200 euro binnenkwam.

Op 2 december heeft de vereniging een Cheque van maar liefst 3300 euro kunnen overhandigen aan haar eigen voorzitter, Yvonne Op’t Land, die 2 kinderen heeft met het Ushersyndroom.Dit prachtige bedrag is opgehaald door heel veel ruiters van Manege Pretfort en ook van buitenaf is geld op de gepubliceerde rekening van “De Ziende” gestort.

Het Ushersyndroom is een ziekte waarbij mensen zowel doof als blind kunnen worden. Daar komt nog grote onzekerheid bij, want dit kan na korte tijd gebeuren, maar ook pas na vele jaren.

De Stichting Ushersyndroom heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van alle mensen met het Ushersyndroom en hun sociale omgeving. Door middel van samenwerking in een netwerkorganisatie geven zij bekendheid aan het Ushersyndroom en werven ze middelen om de kwaliteit van leven van mensen met het Ushersyndroom te verbeteren.

 

Wilt u meer informatie over de Stichting Ushersyndroom, kijk dan eens op hun website.

Dat is www.ushersyndroom.nl.

 

RTV Lokaal sportaflevering 56

Nieuwkoop – Welkom bij de zesenvijftigste sportaflevering van RTV Lokaal. U kunt nu  een samenvatting zien van de voetbalwedstrijd Nieuwkoop – Zwammerdam die afgelopen zaterdag 3 december werd gespeeld! Heel  veel kijkplezier.

Muziektent in Kerstsferen

Nieuwkoop – Tijdens het Hart voor X-mas event op zondag 11 december zullen  de Dickens Singers van Min Ghesellen optreden in de Muziektent op het Regthuysplein.

Net als vorig jaar zullen zij een aantal mooie kerstliederen brengen.

Kom luisteren van 13.00 tot 13.30 uur en u komt vanzelf in de kerststemming!

dickens-singers

Start verbouwing Aar en Amstel

Nieuwkoop – Aar en Amstel staat alweer drie jaar leeg. Maar dat zal niet lang meer duren. Nu de vergunning onherroepelijk is staat niets meer in de weg om de werkzaamheden te starten, zegt directeur Annelies Barnard.

Alweer enkele jaren geleden kreeg WSN de vraag of het oude Aar en Amstel niet behouden kon worden voor Nieuwkoop. Na uitgebreide bouwtechnische onderzoeken en een enquête onder de ouderen van Nieuwkoop werd al gauw duidelijk dat de wens tot behoud en ombouw naar appartementen breed werd gedragen. Toch heeft het vervolgens nog twee jaar geduurd om de plannen en de vergunning rond te krijgen. Maar nu is het dan zo ver.

41 zelfstandige appartementen voor ouderen

In het oude Aar en Amstel komen 41 appartementen voor ouderen met een balkon of klein tuintje en een gemeenschappelijk zaaltje. De meeste appartementen zullen bestaan uit een woonkamer (met keuken), slaapkamer en een badkamer. Maar er worden ook enkele appartementen met een extra slaapkamer gemaakt.

In de komende week zal, door aannemer Vink en Veenman die deze verbouwing gaat uitvoeren, een begin worden gemaakt met de werkzaamheden. De direct omwonenden ontvangen een brief met meer informatie over de mogelijke overlast die bij de verbouwing kan optreden. Naar verwachting duurt het dan nog zeker zeven maanden voordat de appartementen opgeleverd worden. Maar rondom de zomer zal Aar en Amstel weer zijn bewoond.

aar-en-amstel

Zingen voor Alpe d’HuZes

Korteraar – Tijdens de kerstmarkt in Het Zwaluwnest op vrijdagavond 9 december gaat koor Lord’s Voice optreden met een specifiek doel: Het sponsoren van deelnemers aan de Alpe d’HuZes editie 2017.

Story of her Life

Volgend jaar gaan koorlid Jolanda Kempen en echtgenoot John samen met hun team Story of her Life een dubbele uitdaging aan. Zeker is het bedwingen van de Alpe d’Huez een inspanning van formaat maar ook het vooraf bijeenbrengen van de benodigde sponsorgelden vraagt heel veel tijd en energie.

Middels een vlot programma met zowel kerst als hedendaagse nummers hoopt het koor dan ook het publiek te verleiden een bijdrage te geven voor het team Story of her Life. Uiteraard zijn alle opbrengsten volledig bedoeld voor het KWF.

Lord’s Voice zingt op op vrijdagavond 9 december vanaf 19.30 uur, de locatie Het Zwaluwnest , Korteraarseweg 162 Ter Aar

 

Dixieland Jubilee in Hollandsche Leeuw

Nieuwkoop – Op zondag 11 december viert Nieuwkoop het Hart voor X-mas Event. Veel winkels zijn open en hebben feestelijke aanbiedingen speciaal voor deze zondag. De Hollandsche Leeuw doet met de Dixieland Jubilee mee aan de feestvreugde. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 14.30 tot 17.00 uur. Het wordt een gezellige zondag in het dorp!

Een half uur eerder dan tot nu toe gebruikelijk klinkt weer de traditionele jazzmuziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw: dixieland, New Orleans jazz en swing. Goed in het gehoor liggende jazzmuziek, gespeeld door de band met stevige wortels in de regio: Feike Grit uit Gouda op trompet, Carla Tavenier-Kok op bas en Gerard Tavenier op banjo en gitaar, beiden uit Nieuwkoop. Nieuw in de band is Harry Hack uit Zevenhuizen op trombone. Hij vervangt Rob Elderhorst die de band heeft verlaten. Peter Valderpoort (drums) en Peter Fiévez (klarinet, saxen) completteren de bezetting.

Matthijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw organiseert deze jazzmiddagen elke tweede zondag van de maand. De toegang is gratis.

pb1

Fysiotherapie en vergoedingen in 2017

Nieuwkoop -Traditiegetrouw is het eind van het jaar weer de periode waarin de zorgverzekering voor het komende jaar gekozen dient te worden. Blijft u bij uw huidige verzekeraar of kiest u een andere?

Omdat iedereen inmiddels het voorstel van de huidige zorgverzekeraar wel in huis heeft is het verstandig om te bekijken of er wel voldoende fysiotherapie in het AV pakket is opgenomen. Immers, de basisverzekering vergoedt fysiotherapie slechts voor een beperkt aantal ziektes of aandoeningen en dan ook pas na de eerste 20 behandelingen. Daarnaast heeft u in de Basisverzekering ook nog te maken met het Eigen risico van € 385 in 2017.

Of uw fysiotherapiebehandelingen door de verzekeraar vergoed worden is dus in belangrijke mate afhankelijk van uw Aanvullende Verzekering (AV). Indien u de afgelopen jaren regelmatig fysiotherapie nodig heeft gehad, een risicovol- of zittend beroep heeft of als u intensief aan sport doet waarbij er een grotere kans is op blessures, dan is een goede AV geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt als u een chronische ziekte heeft; een AV met ruime dekking vergoedt dan immers de eerste 20 behandelingen. Voor de vergoedingen uit de AV geldt geen Eigen risico!

Indien u een laag inkomen heeft is het goed om te weten dat de Gemeente Nieuwkoop hiervoor afspraken heeft gemaakt met Zorg en Zekerheid. De Gemeente draagt dan bij in de kosten van de AV en u ontvangt een korting op de basisverzekering. Informatie over deze regeling kunt u opvragen bij de Gemeente.

De laatste tijd is fysiotherapie nogal eens in het nieuws omdat behandelingen uit de AV niet volledig vergoed zouden worden terwijl de patiënt hiervoor wel verzekerd is. Het is goed om te weten dat dit probleem er niet is bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop.  De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

Meer informatie vindt u op www.bakkerendevos.nl of via ons telefoonnummer 0172-575261. Uiteraard kunt u ook even binnen lopen in ons centrum, Vijverhof 1, Nieuwkoop.

zv9

Altior kan voorsprong niet vasthouden

Langeraar – Altior heeft een ogenschijnlijk veilige voorsprong van 2-0 niet vast kunnen houden, in de allerlaatste minuut scoorde DIOS de gelijkmaker: 2-2. Vanwege een blessure van een DIOS speler, die op het veld op de ambulance moest wachten, werd het duel 3 minuten voor tij gestaakt. Die zullen dus nog uitgespeeld moeten worden.

dsc02384

Altior begon furieus aan het duel, na 16 minuten verschalkte Marco Pellegrom de DIOS goalie vanaf rechts: 1-0. Amper een minuut later was Pellegrom weer dreigend, redde de goalie voortreffelijk maar was hij kansloos op de rebound van Ed van der Weijden: 2-0. Nog geen minuut later was goalie Jeroen Sassen kansloos en stond het dus binnen twintig minuten 2-1.

Er ontspon zich daarna een gelijk opgaand duel, met kansen aan beide kanten, doelpunten leverde dat echter niet meer op. Na de thee kreeg DIOS een (terechte) strafschop toegewezen, maar goalie Jeroen Sassen stopte de inzet. Altior kreeg daardoor zelfvertrouwen, zeker toen ook nog eens Mark van der Weijden na 8 weken blessureleed de ploeg kwam versterken.

De Langeraarse formatie schiep zich toen mogelijkheden en ook reëele scoringskansen, maar die waren niet aan de spitsen besteed. Vlak voor het einde kreeg de Langeraarse formatie twee dreunen te verwerken. Eerst mocht de geïrriteerde Mark van der Weijden  met rood vertrekken, in de negentigste minuut schoot DIOS ook nog eens de  gelijkmaker op het bord: 2-2.

Coach Jan Wouters: “Met de uitslag kan ik moeilijk leven, wel met het vertoonde spel. We waren veelal de bovenliggende partij, maar konden dat niet in (voldoende) doelpunten vertalen. Volgende week wacht Bernardus, erg belangrijk dat we dat duel tot een goed einde brengen!”

Mist en kou

Regio – Deze ochtend is kans op mist en lokaal kan de weg glad zijn. In het noordoosten kan mist hardnekkig zijn en blijft de temperatuur mogelijk onder nul. Op andere plaatsen zien we al gauw een stralende zon en wordt het 3-4 graden. De dagen daarna wordt het zachter en neemt de bewolking en kans op regen toe.

Deze ochtend heeft opnieuw het noordoosten kans op hardnekkige (dichte) mist. Ook op andere plaatsen kan het in de ochtend mistig zijn, maar komt vervolgens ook de zon goed door. Handschoenen en een sjaal zijn geen overbodige luxe. In de ochtend vriest het en zeker op fietsbruggen en viaducten kan het glad zijn. In de middag stijgt de temperatuur naar 3 of 4 graden, maar onder de mist blijft het mogelijk de hele dag vriezen. Er staat daarbij weinig wind uit oostelijke richting.

Op Sinterklaasavond ontstaat op meerdere plaatsen mist en gaat het al snel op veel plaatsen enkele graden vriezen. In Zeeland neemt gedurende de nacht de bewolking toe en stroomt zachtere lucht de provincie binnen, waardoor de temperatuur mogelijk boven nul blijft.

Dinsdag vroeg in de ochtend krijgt ook het westen met meer bewolking te maken. Verder naar het oosten is het nevelig en lokaal komt (dichte) mist voor. Geleidelijk raakt het hele land overwegend bewolkt, maar het blijft wel droog. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het oosten van Groningen tot 7 graden in Zeeland en er staat een zwakke tot matige zuidenwind.

Woensdag is er overdag veel bewolking en is lokaal een spatje regen mogelijk. De temperatuur ligt tussen 6 graden in het noordoosten en 10 in het zuidwesten. In de ochtend staat er een zwakke zuidenwind, maar in de middag draait de wind naar het zuidwesten en trekt aan naar matig tot vrij krachtig.

De dagen daarna wordt het zacht voor de tijd van het jaar met overdag temperaturen van 10 of 11 graden en in de nachten wordt het niet veel kouder dan 7 of 8 graden. Er staat meestal een matige, soms vrij krachtige, zuidwestenwind en het weerbeeld bestaat uit bewolking en regelmatig regen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook

regenachtigedagen

Nicolaas Boys boekt simpele zege

Hoogmade – Een hard werkend Nicolaas Boys heeft in Hoogmade gedaan wat het moest doen en dat was winnen: 1-3.

dsc05949-verkleind

Ludo Pistorius: “MMO heeft het moeilijk, dan is het zaak om ze er niet bovenop te laten komen. Verleden jaar zaten zij in een vergelijkbare situatie en kregen wij twee keer klop van ze. Zaak was om er nu van meet af aan te staan!”

Daar moet de coach tevreden over zijn geweest, want zijn team pakte direct de zaken energiek aan en de beloning vertaalde zich in twee fraaie goals van Sjef de Groot en Luke van Veen: 2-0.  Daarmee leek het voor rust al gedeeltelijk gespeeld, maar uit het niets schoot MMO de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

Dus leek het in de tweede helft billenknijpen te gaan worden, maar daar is nooit sprake van geweest. Binnen het kwartier bracht Thijs Egberts de marge weer naar twee en diende hij daarmee MMO een gevoelige tik toe: 1-3. Die zege kwam niet meer in gevaar, ook niet toen men met tien man het duel uit moest spelen omdat Luke van Veen een rode kaart kreeg voorgeschoteld.

Pistorius: “In het verleden verspeelden wij nog wel eens een kleine voorsprong, nu speelt de ploeg  volwassener en lieten ze zich door die tegengoal niet van de wijs brengen. Het gehele duel hebben de jongens keihard gewerkt en zijn ze uitstekend in de organisatie blijven spelen. Dan oogt zo’n overwinning simpel, maar daar moest de ploeg wel degelijk heel hard voor werken. Als we dat volgende week tegen Kickers ‘69 ook op kunnen brengen lonkt het linker rijtje!”

Programma / Uitslagen  4 december 2016 zondag 3e klasse A: 
MMO Nicolaas Boys 1-3
Kickers ’69 Stompwijk 1-4
Warmunda Van Nispen 1-1
Aalsmeer FC Rijnland 0-1
Alphen WVC 3-0
KDO SJZ 3-1
ASC Voorschoten ’97 1-2
Stand zondag 3e klasse A:  
1 Alphen 12 7 2 3 23 31-15
2 KDO 11 7 1 3 22 24-15
3 Van Nispen 12 7 1 4 22 24-17
4 SJZ 12 7 1 4 22 25-22
5 Nicolaas Boys 12 6 2 4 20 18-24
6 Aalsmeer FC 11 5 4 2 19 18-10
7 Rijnland 11 6 2 3 19 21-18 -1
8 Voorschoten ’97 12 6 1 5 19 35-28
9 Stompwijk 12 5 1 6 16 27-27
10 ASC 11 4 1 6 13 24-27
11 Warmunda 12 3 3 6 12 16-26 PD
12 WVC 11 3 2 6 11 19-24 PD
13 Kickers ’69 12 3 0 9 9 22-29 D
14 MMO 11 1 1 9 4 8-30 D
Programma / Uitslagen  11 december 2016 zondag 3e klasse A:  
Nicolaas Boys Kickers ’69
Stompwijk ASC
Van Nispen Aalsmeer FC
Rijnland Warmunda
WVC MMO
SJZ Alphen
Voorschoten ’97 KDO