LTVZ kijkt terug op zeer geslaagd toernooi

Zevenhoven – Zondag 18 juni vond de finaledag plaats bij LTV Zevenhoven van het jaarlijkse open toernooi. Na een week lang strijd op de Zevenhovense banen bleven de allerbesten over om uit te maken wie er met de titels aan de haal gingen. In de hoogste categorie 4, nieuw dit jaar toegevoegd, wisten uiteindelijk Nick Teunissen en Luke van Veen af te rekenen met Bart Leliveld en Hein Leliveld en schreven daarmee Open Toernooi Zevenhoven op hun naam.

P1120535 verkleind

Foto: Danny Pieterse en Nick Teunissen winnen de Heren Dubbel 4.

Het Open Toernooi Zevenhoven staat bekend om zijn gezelligheid en prestige. Spelers in de tennis categorieën 4 t/m 8 kunnen deelnemen in zowel de enkel, dubbel als gemengd dubbel onderdelen. De organisatie onder leiding van toernooidirecteur Ruud Bos kan terugkijken op een geslaagd toernooi met een druk bezochte feestavond op vrijdag 16 juni en een geslaagde finaledag. Elk jaar kan er ook een fiets gewonnen worden door de deelnemers. Dit jaar was de trotse eigenaar Piet Brouwer die bij de prijsuitreiking op de finaledag een rondje over het Zevenhovense smash court mocht rijden.

Toernooidirecteur Ruud Bos: “Ook dit jaar hebben we vele inschrijven mogen ontvangen. Maar ook vele toeschouwers kwamen een bezoek brengen aan ons park. Alle omstandigheden waren dan ook perfect: prachtige tennispartijen en de hele week stralend weer. De feestavond was ook dit jaar weer een doorslaand succes met een optreden van Caribbean Willy”. Een woord van dank aan alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers voor hun sportiviteit en gezelligheid waardoor het ook dit jaar weer een top tennisweek was!”

P1120010 verkleind

Foto: Patrick Hilders en Ronald de Koning in de Heren Dubbel 7.

De winnaars van het Open Toernooi Zevenhoven:
HD4 : Nick Teunissen en Luke van Veen
HD5 : Danny Pieterse en Nick Teunissen
HD6 : Bastiaan van den Honert en Tom van der Pijl
HD7 17+ : Daan Koot en Richard Stokman
HD7 35+ : René Kwakkenbos en Paulus Pieterse
HD8 : Niels van der Sluis en Pieter Verkerk
DD5 : Marisha Bubberman en Charlotte Olij
DD6 : Sanne Brugman en Brigitte Voorn
DD7 17+ : Marieke Janmaat en Saskia Janmaat
DD7 35+ : Annelies Boon en Kate Clarke
DD8 : Milan Roodenburg en Pauline Scheve
GD5 : Daan van der Pijl en Charlotte Olij
GD6 : Ferry van Lammeren en Larissa Vork
GD7 17+ : Mitchell van Kempen en Yvonne van Kempen
GD7 35+ : John de Groot en Annelies Boon
GD8 : Martin Hoekstra en Oresta Hoekstra
HE A : Wesley Fransen
HE B : Jack Koningen
DE A : Corina Nielen
DE B : José Heemskerk

Fiets en geniet op 12 juli

Nieuwkoop – Op de fiets door het Groene Hart kan met Fiets en Geniet op 12 juli.

fietsengeniet
Fiets en Geniet is een club/verzamelnaam voor een groep sportieve 55plussers. Zij fietsen maandelijks een tocht door de omgeving. De snelheid is aangepast en bedraagt ongeveer 17 km p/u. Op 12 juli staat er een tocht van 35 km op het programma.

De start is om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Kaleidoskoop in de kern Nieuwkoop. Via Aarlanderveen en Alphen a/d Rijn fietsen de deelnemers naar Boskoop voor de koffie bij “Klein Giethoorn”. De tocht gaat via Alphen a/d Rijn en Aarlanderveen weer naar Nieuwkoop terug.

Voor deelname vragen de organisatoren 50 eurocent. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. U rijdt mee voor eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor wat voor schade dan ook.
Meer informatie bij Leo Visser tel. 572608 en Piet Vroonhof tel. 572391.

Grandioze start 30e Koeten Toernooi LTV Noorden

Noorden – Op zaterdag 24 juni is om 09.00 uur het 30e Koeten Toernooi van LTV Noorden van start gegaan met een ongekend groot deelnemers veld van maar liefst 387 deelnemers.

Koeten Toernooi welkom 2017

Een dag welke met wat miezer begon maar naarmate de dag vorderde steeds lekkerder werd. Hierbij werden op sportpark de Koet het terras en de tribunes gedurende de dag dan ook voller en voller. Alle ingrediënten voor een succesvol Koeten Toernooi zijn dan ook aanwezig, goed weer, goede banen, koffie en een drankje op zijn tijd en ook nog eens lekker eten. Negen dagen lang staat Noorden weer volop in het teken van sportiviteit, maar bovenal van de overbekende gezelligheid.

Het 30e Koeten toernooi waarbij alle spelers bij binnenkomst een demper kregen en Koeten moesten tellen om op vrijdag kans te maken op mooie prijzen. Gedurende de dag zijn alle partijen keurig op planning de baan op gegaan. Partijen met ook al gelijk de nodige 3-setters waarbij tot het eind aan toe werd gestreden om door te gaan naar de volgende ronde.

Maandag gaat het 50+ toernooi om 09.30 uur van start met maar liefst 88 deelnemers. Ook hierbij is het een volle bak waarbij het dag-toernooi soepel zal overlopen in het avondtoernooi waarvoor de 1e partijen al voor 17.00 uur gepland staan. Op vrijdag zullen van het 50+ toernooi de finales worden gespeeld voor de Koeten eer en natuurlijk zal er op deze dag weer een gratis lunch worden aangeboden aan alle deelnemers.

Na de prijsuitreiking van het 50+ toernooi zal er verder gegaan worden met de kwartfinales van het avondtoernooi waarbij er ‘s avonds ook nog eens een gezellige feestavond met DJ Menzoo om het 30 jarig jubileum te vieren. Zaterdag zijn er maar liefst 34 halve finales en poule wedstrijden en dan zal op de 9e dag van het Koeten Toernooi zondag 2 juli in de finales gestreden gaan worden om de Koeten eer. Kortom meer dan genoeg reden om elke dag op het park van LTV Noorden te komen. Iedereen is dan ook meer dan welkom.

Watersafari in de Nieuwkoopse Plassen

Vaar mee met de Watersafari van OERRR! De schippers van Natuurmonumenten varen elke woensdagmiddag uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de watersafari leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Persfoto Natuurmonumenten - OERRR Watersafari in de Nieuwkoopse Plassen_ Mirella sinnige

Dieren speuren en bekijken
De watersafari heeft een bomvol programma. Zo gaan de kinderen met een verrekijker speuren naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. Gewapend met een schepnet speuren zij de sloten af op zoek naar waterdiertjes. Met zoekkaart en een vergrootglas zoeken en bekijken ze de dieren.

Eiland
Aan het eind van de tocht leggen de schippers de boot aan bij de Geitenkamp, een onbewoond eiland midden in de Nieuwkoopse Plassen. Daar kunnen de kinderen op zoek naar Villa Kiekendief, beklimmen ze de vogeltoren en lopen over het moeras.

Wie, wat, waar?
Data: Woensdag 5 juli 14.30-16.30, OERRR Watersafari in de Nieuwkoopse Plassen.
(iedere woensdagmiddag t/m oktober)
Kosten: Ledenprijs: € 6,00
Niet leden prijs: € 9,00
Kind t/m 12 lid: € 6,00
Kind van OERRR € 6,00
Kind t/m 12 niet lid € 9,00
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Plusdienst 2 juli in Zevenhoven

Zondag 2 juli is er weer Plusdienst in de kerk aan de Stationsweg te Zevenhoven. Vanaf 09:15 uur bent u welkom en is er koffie, thee en limonade. De dienst begint om 9.30 uur en de heer De Haan uit Harderwijk zal voorgaan. De Plusband zal voor de laatste keer in de oude samenstelling de muzikale begeleiding verzorgen. Het thema van deze dienst is: “Wanted: Talent” God heeft ieder mens een talent gegeven, dus zijn we eigenlijk niet verplicht om op zoek te gaan naar onze talenten?

En wanneer we onze talenten ontdekt hebben, hoe zetten we deze dan in voor Gods Koninkrijk? In deze dienst willen over deze vragen nadenken en u bent hierbij van harte welkom. Tijdens de dienst is er voor de kinderen van de onderbouw een kindernevendienst en voor de allerkleinsten (0-4jr) is er oppas in Het Middelpunt, naast de witte kerk aan de Stationsweg. Tot zondag!

Jetze Plat pakt Europese titel

Vrouwenakker – Jetze Plat heeft in een toptijd de Europese titel triatlon én Ironman 70.3 Luxemburg gepakt!

_MG_0013 verkleind Bert Willems

Er stond een druk programma voor de in Vrouwenakker wonende Jetze Plat op het menu. Dat begon op zondag 11 juni, waar Plat de handbike marathon van Duisburg won, hij deed dat in een nieuw parkoersrecord van 1 uur, 1 minuut en 38 seconden.

Direct daarna reisde hij af naar het Oostenrijkse Kitzbühel, waar vrijdag 16 juni j.l. het Europese Kampioenschap triatlon op het programma stond. Plat behaalde deze titel al drie keer eerder. Na een super spannende race kwam hij als eerste over de finish, 25 seconden voor de nummer twee, de thuisfavoriet Thomas Fruwirth.

Lange tijd om daarvan te genieten en te herstellen was er echter niet. Hij maakte eerder dit jaar bekend heel graag de hele Ironman van Hawaï te wilde racen, de wereldberoemde race over de klassieke triatlon afstand van 3800 meter zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 km hardlopen.

Plat hoopte, na goede resultaten op de korte afstanden zoals de Paralympische titel, op een wildcard, deze kwam er helaas niet. Hij weigerde de handdoek in de ring gooien en besloot last-minute om te starten bij de Ironman 70.3 van Luxemburg (halve afstand) om zich op deze manier zelf te kwalificeren.

Ondanks het drukke programma was hij in staat om een toptijd neer te zetten. De tijd van 3 uur, 52 minuten en 47 seconden was ruim genoeg voor de winst in zijn klasse én de felbegeerde startticket voor Hawaï. Extra opvallend was dat deze tijd goed was voor een 7e overall plaats tussen de circa 2.000 atleten. Kortom een fraaie afsluiting van een zeer succesvolle periode!

_MG_0030 verkleind Bert Willems

Momenteel verblijft Plat in het Oostenrijkse Kaunertal om de Handbike-battle bij te wonen. Een evenement voor revalidanten die de enorme uitdaging uitgaan om de Kaunertaller Gletcher Strasse op te handbiken, hij zal hier aanwezig zijn als ambassadeur. De volgende grote wedstrijd is a.s. vrijdag 30 juni in Emmen waar een Wereldbeker wedstrijd handbiken op het programma staat, waarin hij zijn leiderstrui zal verdedigen.

Heemskerk pakt brons in Rome

Rome – Bij internationale wedstrijden in Rome pakte Femke Heemskerk vrijdag 23 juni op de 200 meter vrije slag het brons in 1.56,51, achter de Italiaanse winnares Federica Pellegrini (1.56,16) en Michelle Coleman uit Zweden (1.56,49).

Schoterhoek II in aanleg

Nieuwkoop – Langs de Schilkerweg in Nieuwveen ontwikkelen we het nieuwe bedrijventerrein Schoterhoek II. Momenteel wordt het gebied bouwrijp gemaakt.

Dit betekent dat men nu bezig is met het aanleggen van (bouw)wegen, riolering en kabel- en leidingenstroken. Het gebied wordt zo duurzaam mogelijk ingericht. Zo krijgt Schoterhoek II geen aardgas maar een innovatief warmtesysteem: een leidingstelsel met restwarmte vanaf de naastgelegen waterzuivering.

Naast deze voorbereidende werkzaamheden, is ook het inrichtingsplan opgesteld. Het inrichtingsplan bevat een uitgebreide omschrijving van de inrichting van het openbare gebied (ook wel woonrijp maken). In het plan staat onder andere waar lichtmasten komen en openbaar groen wordt geplant.

De (toekomstige) ondernemers van Schoterhoek hebben actief meegedacht met het inrichtingsplan. De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) organiseerde eerder dit jaar een bijeenkomst met de ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst konden ondernemers reageren op het concept plan. Met name de verkeerskundige indeling en de route van en naar het gemeentelijke afvalbrengstation waren punten van aandacht. De aandachtspunten zijn waar mogelijk verwerkt in het definitieve inrichtingsplan. Het college heeft nu het inrichtingsplan vastgesteld.

Viering Veteranendag Nieuwkoop

Nieuwkoop – De gemeente houdt vrijdag 23 juni de jaarlijkse Veteranendag in het gemeentehuis te Nieuwveen.

banner veteranendag

Hiermee wil de gemeente waardering en respect tonen voor de veteranen in deze gemeente.

Vanaf 17.30 uur ontvangt men de veteranen met hun partners in het gemeentehuis aan het Teylersplein. U kunt ook een kijkje nemen bij de expositie verzorgd door de Cultuur Historische Vereniging Ter Aar. Om 18.00 uur start het officiële gedeelte. Na het wel­komstwoord vertelt veteraan Rik van Trigt over zijn missie naar Libanon en over zijn huidige werk bij Defensie. Ron Biegel presenteert het boek ‘Loslaten dat gaat niet meer’ van Gerard van Pijkeren. In het boek vertellen Indiëgangers uit Ter Aar over hun ervaringen.

Het officiële gedeelte wordt afgesloten met de Last Post en twee minuten stilte.

Hierna is er een Indisch buffet. Een mooie gelegenheid om met elkaar herinneringen op te halen en ervaringen uit te wisselen. Met een kopje koffie of thee met spekkoek sluit men de bijeenkomst af.

Voorafgaand aan de algemene bijeenkomst wordt aan enkele veteranen het Draaginsigne nobelprijs VN-militairen uitgereikt. Dit begint om 16.30 uur. U bent van harte welkom ook hierbij aanwezig te zijn.

Het programma is samengesteld in overleg met een vertegenwoordiging van Nieuwkoopse veteranen. De organisatie vindt het fijn als ook jonge veteranen naar de veteranendag komen. Kent u een jonge veteraan? Wilt u hem of haar dan wijzen op deze bijeenkomst?

De Buurt Bestuurt

Nieuwkoop – De Buurt Bestuurt is een manier van werken waarbij bewoners, in eerste instantie samen met onder andere politie en gemeentelijk toezicht, de veiligheid en leefbaarheid in de buurt met elkaar willen verbeteren.

gemeente-nieuwkoop

Burgemeester Frans Buijserd: “Bewoners weten het beste wat er speelt in de buurt. De Buurt Bestuurt verbetert het gevoel van veiligheid in de buurt en gaat daarmee verder dan bijvoorbeeld buurtpreventie. Daarnaast kunnen professionals veel leren van de inbreng van bewoners. Door bewoners te betrekken bij de veiligheid en leefbaarheid kun je buurtproblemen écht aanpakken en blijven wij de veiligste gemeente van de regio.”

Hoe werkt het?

Bewoners die actief mee willen doen vormen samen met veiligheidsmedewerkers een comité. De Buurt Bestuurt begint met een door het buurtcomité georganiseerde bijeenkomst waarin u aangeeft welke problemen spelen. Het buurtcomité stelt een top 3 op van de problemen die als eerste moeten worden aangepakt. Afhankelijk van de aangedragen problemen schuiven andere partijen aan, zoals bijvoorbeeld de woningcorporaties of jongerenwerkers. De bewoners pakken met ondersteuning van de professionals de problemen zelf aan.

Kan ik dit ook?

De Buurt Bestuurt is voor alle bewoners en professionals, ondernemers en andere instellingen in een buurt die zich betrokken voelen bij de veiligheid en leefbaarheid. Belangrijk is het buurtgevoel en een actieve bijdrage aan de eigen samenleving, in de eigen buurt, in de eigen straat.

Informatie en aanmelden

Het doel is om een pilot te starten met twee of drie buurten. Ziet u voor uw buurt mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met Wendel van Genderen of Bart Buijks via telefoonnummer 14 0172. U kunt ook contact opnemen met uw wijkagent via 0900-8844.

Bron: gemeente Nieuwkoop