Nicolaas Boys doet goede zaken

Nieuwveen – Nicolaas Boys heeft in haar thuiswedstrijd tegen WVC uit Roelofarendsveen uitstekende zaken gedaan: 2-0.

WVC thuis verkleind
Voorafgaande aan het duel stond Nicolaas Boys met 26 punten op negende plaats enWVC met 22 punten op de elfde plaats, dus P/D plaats. Verlies had de formatie van coach Ludo Pistorius ondanks een goede competitiestart danig in de problemen gebracht. Zover liet men het gelukkig niet komen.

Bij rust stond het nog 0-0, maar na rust sloegen de Boys keihard toe. Al na vijf minuten spelen zette Jimmie Janmaat de thuisclub op voorsprong: 1-0. Die stand bleef heel lang op het scorebord en daarmee kon het duel dus nog alle kanten op.

In de allerlaatste minuut maakte Fabio Santos aan alle onzekerheid een einde en hield men daarmee de drie punten in Nieuwveen: 2-0.

Mede door het verlies van ASC is de voorsprong op de elfde plaats nu zeven punten, voor de zekerheid nog drie punten erbij zien te halen en dan is er geen vuiltje meer aan de lucht. Als Altior dan via nacompetitie weet te promoveren staat er volgend jaar weer een heuse derby op het programma. Met zijn allen maar duimen!

Actiedag Scouting Nieuwkoop

Nieuwkoop – De jaarlijkse actiedag van Scouting Nieuwkoop wordt zondag 2 april gehouden.

scouting

Vanaf 14.00 uur zijn er in en om clubgebouw de Shelter op sportpark de Dulen allemaal leuke activiteiten zoals bal gooien, ballon darten, touwtje trekken, grabbelton, schieten en melkbus tillen. Ook staat de reusachtige kabelbaan weer op ons terrein en kunnen er zowel aan de binnen- als aan de buitenbar lekkere dingen gegeten en gedronken worden. Het Rad van Avontuur draait de hele middag, met rondes voor jong en oud. Om 15:45u is de trekking van de huis-aan-huis- verloting.

Ook dit jaar zijn bijna alle loten weer verkocht! Als u iets heeft gewonnen bij de huis-aan-huis-verloting, wordt deze prijs diezelfde middag nog bij u thuis gebracht. Dus misschien bent u zondagavond wel de gelukkige winnaar van een bbq workshop, een fotoshoot voor 4 personen, een goed gevulde boodschappenkar of één van de andere vele mooie prijzen. Vele prijzen zijn beschikbaar gesteld door het Nieuwkoopse bedrijfsleven en de middenstand, waarmee de Scouting heel blij is.

Fiets en Geniet

Nieuwkoop – Fiets en Geniet, de club voor fietsers van 55+ houdt op de eerste woensdag van de maand, nu 5 april,  een fietstocht.

Het is de eerste tocht in een nieuw seizoen. Deelnemers verzamelen op de parkeerplaats van de Kaleidoskoop en vertrekken om 9.30 uur. De route is ongeveer 35 km en de snelheid bedraagt ongeveer 16 km p/u. Niet te snel dus, de club heet niet voor niets: Fiets en Geniet!

De tocht van 5 april gaat op 5 april onder andere via Noorden en Woerdense Verlaat naar Kockengen voor de koffie.

Iedereen kan meefietsen zonder ergens lid van te zijn.

Voor gemaakte kosten wordt een kleine bijdrage van 50 eurocent gevraagd.

Voor inlichtingen: Leo Visser, Gruttostraat 2, tel. 572608 of Piet Vroonhof, Lindelaan 29, tel. 572391.

Goederenveiling bij SV Zevenhoven

Zevenhoven – Bij SV Zevenhoven wordt op zaterdag 1 april de jaarlijkse goederenveiling weer gehouden.

voorzittershamer

Traditiegetrouw is dit in April en iedereen die Zevenhoven een warm hart toedraagt zal hopen op een goede opbrengst voor de tegen degradatie vechtende voetbalclub.

Om 20:00 uur zal de zaal open gaan, veilingmeester Dirk Janmaat zal ook deze avond met de hamer slaan en alles zal wederom onder toeziend oog gebeuren van een notaris van  Kroes en Partners.

De veilingkoopjes die voor spektakel kunnen zorgen staan inmiddels op de website ww.svzevenhoven.nl.

Taarten

Ook dit jaar zal er een taartenshow zijn. Er word dan geboden op een taart die gesponsord word door Bakkerij de Kruijf, maar in één van die taarten zit een Philips Full HD LED televisie.

Lokale bedrijven en sponsoren hebben al een aantal koopjes beschikbaar gesteld. Denk hierbij aan: WK Kwalificatiewedstrijd kaartjes voor Nederland – Luxemburg op 09 juni 2 weekendkaarten voor de Formule 1 GP op Spa Francorchamps op 25 t/m 27 augustus of met 3 vrienden in de televisiestudio in Hilversum voor de live uitzending van de finale van de Champions League op zaterdag 03 juni a.s.

Al 4 jaar achtereenvolgens zorgt de plaatselijke ‘Blije Bakkes Band’ voor de grootste incasso.  Een bandje wat in het leven is geroepen op een vlot in de achtertuin haalt al jaren een hoge opbrengst binnen voor de club. Dit doen ze door zichzelf beschikbaar te stellen in eigen achtertuin voor een BBQ van 6 personen met begeleidende  muziek van de ‘Blije Bakkes Band’.. Iets waar mensen binnen de club ook dit jaar weer goed op zullen gaan bieden.

Bent u Zevenhovenaar of wenst u de club een warm hart toe. Dan bent u op 1 april vanaf 20:00 uur van harte welkom aan de Stationsweg te Zevenhoven.

Leden nodig voor Monumentencommissie

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop ontwikkelt zich op het gebied van Cultuurhistorisch erfgoed. Daarom is de monumentencommissie van de gemeente Nieuwkoop op zoek naar nieuwe leden.

Heeft u kennis van ons lokaal erfgoed en wilt u een bijdrage leveren aan het behoud van de karakteristieke uitstraling van de gemeente? Meld u aan!

Samenstelling commissie

De monumentencommissie is een onafhankelijk en deskundig adviesorgaan dat op dit moment uit zes leden bestaat, waarvan er twee per 1juni zullen aftreden op basis van het rooster van aftreden. De commissie wordt ondersteund door een ambtelijke secretaris. De leden van de commissie worden benoemd voor een periode van vier jaar.

Taak commissie

De commissie adviseert op verzoek of uit eigen beweging het college van burgemeester en wethouders over zaken welke betrekking hebben op rijks- en gemeentelijke monumenten, archeologie of beschermde dorpsgezicht en al datgene dat in het belang van de cultuurhistorie vereist is. U kunt hierbij denken aan wijzigingsaanvragen voor monumenten, subsidieaanvragen, aanwijzen van objecten tot monument, cultuurhistorisch beleid en planologische maatregelen.

De monumentencommissie vergadert circa 10 keer per jaar op de maandagavond. De leden ontvangen per bijgewoonde vergadering een vergoeding.

Profiel kandidaat

Kandidaten dienen zich te herkennen in de volgende eisen:

  • deskundig op- of affiniteit hebben met de lokale cultuurhistorie;
  • beschikken over kennis op het gebied van erfgoed: (restauratie)architectuur, archeologie, bouwkunst, bouwkunde, bouwgeschiedenis, lokale geschiedenis, monumentenrecht;
  • analytisch vermogen om verbouwings- en restauratieplannen voor monumenten te beoordelen op cultuurhistorische en archeologische aspecten;
  • goede communicatieve vaardigheden, een kritische blik en kennis van de lokale historie;
  • bij voorkeur een band hebben met de gemeente Nieuwkoop;
  • geen deel uitmakend van een bestuursorgaan van de gemeente Nieuwkoop of betrokken zijn op een wijze die zich niet verdraagt met deze functie, om belangenverstrengeling te voorkomen.

Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Monica Jäschke (secretaris van de monumentencommissie), telefoon: 14-0172 of e-mail: info@nieuwkoop.nl

Reacties

Stuur uw reactie met CV per brief of e-mail voor 10 april  2017 naar: Gemeente Nieuwkoop, t.a.v. Monica Jäschke Postbus 1, 2460 AA Ter Aar onder vermelding van de functie. Digitaal info@nieuwkoop.nl.

Wonen in Driekoppenland

Noorden – Eindelijk gaat er ook weer wat gebouwd worden in Noorden. Op 3 april is er een inloopavond (19.00 en 21.00 uur) in het gemeentehuis van Nieuwveen over wonen op de locatie Driekoppenland.

Sfeerbeeld woningen Noorden

Tijdens de bijeenkomst op 3 april kan iedereen de plannen bekijken, vragen stellen en informatie krijgen.

Het ontwerpbestemmingsplan Driekoppenland maakt de bouw van maximaal 54 woningen mogelijk ten westen van de kern Noorden.

Er is ruimte voor de aanleg van een groot park, starterswoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Ook de bouw van woningen waarbij u met een groepje een architect en aannemer kiest is mogelijk (CPO).

Ter inzage

Het plan ligt vanaf 23 maart zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. U kunt het plan ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl In deze periode kunt u een reactie (zienswijze) op het plan geven. Ook het rapport van de wijk kunt u inzien. De gemeenteraad betrekt de reacties bij de vaststelling van het plan.

Aanstaande zaterdag: Goederenveiling SV Zevenhoven

Aanstaande zaterdag (1 april, géén grap) begint om 20:30 uur de Goederenveiling van SV Zevenhoven. De veilingcommissie is de afgelopen weken druk bezig geweest met het samenstellen van een mooie lijst met koopjes. Inmiddels is de lijst met koopjes zo goed als compleet.

Lees verder op www.svzevenhoven.nl

17309947_1498791010162319_8233072133792340997_o

Voormalig bondscoach verzorgt clinic

Arjan van der Laan, voormalig bondscoach van het Nederlands damesteam, geeft op dinsdagavond 4 april vanaf ongeveer 19.00 uur een speciale training aan de meisjes van MO17 van SV Nieuwkoop.

Arjan begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van SV Nieuwkoop. Hij kwam op jonge leeftijd in het 1e elftal en werd, via een tussenstop bij ARC, uiteindelijk profvoetballer. Hij speelde vele jaren succesvol bij Sparta, FC Twente, ADO Den Haag en Dordrecht. Al tijdens de herfst van zijn actieve carriere begaf hij zich op het trainerspad. Aanvankelijk als jeugdtrainer bij Sparta, maar later ook als trainer van de talententeams van NEC en Sparta. Zijn 1e stap als hoofdtrainer zette Arjan bij hoofdklasser FC Lisse, maar hij verbrak zijn verbintenis, omdat een unieke kans op zijn pad kwam. Hij kon namelijk in september 2015 bondscoach van het nationale damesteam worden. Die functie bekleedde hij ruim 1 jaar en hij zette zich in om kwalificatie voor het EK komende zomer in Nederland te realiseren.

RTV Lokaal sportaflevering 60

Leimuiden – Welkom bij de zestigste sportaflevering van RTV Lokaal. U kunt nu  een samenvatting zien van de voetbalwedstrijd Kickers ’69 – ASC die afgelopen zondag, 26 maart werd gespeeld! Heel  veel kijkplezier.

Maurits van der Klift wint Liemeer Jeugd Open

Nieuwveen – Onder mooie weersomstandigheden en met een baan in uitstekende conditie vond zondag 26 maart het 9e Liemeer Jeugd Open plaats. Het Open op de banen van Golf & Countryclub Liemeer is inmiddels een traditie voor de start van het jeugdseizoen geworden: het eerste Jeugd Open van het seizoen en telt mee voor de NGF Junior Ranking.

26 maart 2017

De belangstelling is zoals elk jaar groot. 174 deelnemers streden in 4 categorieën om de prijzen. Op het Liemeer Jeugd Open spelen de beste jeugdspelers van Nederland. In categorie 1 wordt vanaf + 3 tot en met 9.9 gestreden om de Jeugd Open Titel. Het werd een spannende wedstrijd met een veld dat heel dicht bij elkaar lag. Ook dit jaar was er een apart meisjes- en jongensklassement. Bij de meisjes won Mayka Hoogeboom met 75 slagen en bij de jongens won Maurits van der Klift met 74 slagen. Hij wist titelverdediger Maarten van Mourik voor te blijven.

In de categorie 2, handicaps van 10.0 tot 23.9, won Brit op den Winkel met een mooi stableford puntentotaal van 44 punten. In categorie 3 van handicap 24.0 tot handicap 37.0 won Roos Nijenhuis met een stableford puntentotaal van 47. Ook de hele jonge spelers waren van de partij in categorie 4, handicap 30 tot en met 54. Zij liepen 9 holes en hier was Kian Slaats de winnaar.

Ter inspiratie van alle jongeren was voormalig Nederlands Kampioene Myrte Eikenaar aanwezig die de prijzen uitreikte. Sponsor Shockwave stelde dit jaar de nieuwe wisselbeker ter beschikking.

De jeugdcommissie van Golf & Countryclub Liemeer is heel actief met de golfsport van jongeren. Met veel enthousiasme nemen de jeugdleden deel aan groepslesprogramma’s en wedstrijden. Golfen is bij uitstek voor jonge kinderen een leuke en uitdagende buitensport!
Meer informatie vindt u op de jeugdsite www.golfclubliemeer.nl/jeugd/jeugd-op-liemeer