Zwembad Aarweide weer open

Nieuwkoop – Het openluchtzwembad Aarweide aan de Schilkerweg tussen Nieuwveen en Papenveer is zaterdag 28 april om 12.00 uur geopend.

Wethouder Guus Elkhuizen was donderdag 26 april voor een nieuwe termijn al wethouder in functie gekomen en één van zijn eerste taken was de officiële opening van het openluchtzwembad. Elkhuizen benadrukte dat het vooral de enorme inspanningen zijn geweest van de honderden vrijwilligers, waardoor het zwembad haar poorten weer kan openen. Hij knipte vervolgens een lint door, waarna de eerste bezoekers naar binnen konden.
Het waren er enkele tientallen en ze namen meteen een duik in het verwarmde water. Zwembad manager Cock Wens hoopt dat het vooral een mooie zomer wordt, zodat er veel mensen gebruik kunnen maken van Aarweide. ”Vrijwel alles hebben we op orde en nu alleen de weergoden nog mee krijgen.”
Genoeg te doen
In zwembad Aarweide gaan dit seizoen meer activiteiten dan gebruikelijk van start. Twee keer per week zijn er zwemlessen en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via Betty Nijholt (e-mail: info@zwembadaarweide.nl )
Het traditionele trimzwemmen is elke week op dinsdag van 09.15 tot 10.00 uur. Daarnaast is er ook wekelijks AquaFit op donderdag van 14.15 tot 15.00 uur. Alle volwassenen die toegang hebben betaald mogen gratis aan beide activiteiten meedoen.
Nieuw is de snorkelles. Op donderdag 24 mei begint een snorkelcursus (na schooltijd) en aanmelden kan via Betty Nijholt (e-mail: info@zwembadaarweide.nl )
Wie meer over het zwembad, de openingstijden, tarieven en andere zaken wil weten, gaat naar www.zwembadaarweide.nl