Zonnige zaterdag

Regio – Vandaag een prachtige najaarsdag, morgen nog beter. Van zaterdag op zondag buien, maar daarna opnieuw droog en prettig najaarsweer.


De vrijdag begint met wat ochtendgrijs, maar als dat is opgelost schijnt de zon flink. Met een zwakke tot matige zuidenwind wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 20 graden aan de kust, maar verder landinwaarts wordt het nog warmer.
De avond en nacht naar zaterdag verlopen op de meeste plaatsen helder, de minima komen uit tussen 6 en 11 graden.

Zaterdag wordt een mooie dag. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen zonnig, met in het westen en noordwesten wat sluierbewolking. In de middag blijft het in het oosten en zuiden vrij zonnig met enkele stapelwolken. In het westen en noorden neemt de bewolking toe. In de tweede helft van de middag maken het uiterste westen en noordwesten kans op een bui.
Met een overwegend matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt behoorlijk warme lucht aangevoerd voor begin oktober. Aan zee draait de wind halverwege de middag naar het noordwesten, vanaf dan koelt het een paar graden af. Zaterdagavond trekken buien vanuit het (noord)westen het land binnen. Er steekt een stevige noordenwind op. Aan zee waait het stevig (7 Bft).

Zondag begint op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het zuiden is kans op een bui. In de loop van de dag neemt de buienkans af en later in de middag breekt met name in het westen de zon af en toe door. Er waait een matige tot krachtige noordenwind en deze maakt het voor het gevoel fris.

Na het weekend volgt weer een serie droge dagen en dat komt mede door het draaien van de wind. Ook kan de temperatuur weer oplopen tot boven de 20 graden.
Bron: weeronline