Zonnepanelen goud

Nieuwkoop – Het plaatsen van zonnepanelen is een goede investering om uw woning in waarde te laten stijgen en aantrekkelijker te maken op de woningmarkt, zo staat op de gemeentelijke website te lezen.

Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket legt u uit waarom.
Uit onderzoek blijkt dat het plaatsen van zonnepanelen een positief prijseffect heeft van 2,56% op de woningwaarde. De woning wordt gemiddeld € 7.456,- meer waard met een zonnepanelensysteem, terwijl de kosten van een dergelijke installatie € 6.998 bedragen. Financieel gezien is het een zeer aantrekkelijke investering waardoor u ook nog eens maandelijks bespaart op uw energiekosten.
Soms wachten woningeigenaren met het plaatsen van zonnepanelen, omdat er in de toekomst mogelijk verhuisplannen zijn Deze plannen hoeven u er echter niet van te weerhouden om toch te investeren in zonnepanelen, aangezien steeds meer woningkopers bereid zijn om meer te betalen voor een woning met zonnepanelen. Het grote voordeel voor toekomstige bewoners is dat zij zelf de investering en de moeite niet hoeven te doen om zonnepanelen te laten plaatsen.
Gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Heeft u vragen over zonnepanelen of het verduurzamen van uw woning? Ga dan voor gratis en onafhankelijk advies naar het Duurzaam Bouwloket. Wilt u direct een vraag stellen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur via de e-mail (info@duurzaambouwloket.nl) of door te bellen (072 – 743 39 56).