Zonnebloem Nieuwveen bij Met Open Blik

Zonnebloem afdeling Nieuwveen al 42 jaar actief

Afgelopen woensdagavond 6 maart was er weer een nieuwe “Met Open Blik.” Ditmaal waren er twee dames uitgenodigd van de Zonnebloem regio Nieuwveen. Voorzitter Pien Schrama en secretaris Ria van Bezouw kwamen uitleg geven over hun vele activiteiten…

Van Bezouw legde uit welke activiteiten er zoal worden georganiseerd. Het jaar begint altijd met een voorjaarsbijeenkomst, gevolgd door een grotere activiteit in mei. Vorig jaar was er een uitstapje naar de Keukenhof en dit jaar heeft men gekozen voor een boottocht, dat eigenlijk karakteristiek is en het imago van de Zonnebloem min of meer symboliseert. Met dat stoffige imago heeft men af en toe moeite, want men doet zó veel meer. Zo zijn er bijvoorbeeld de kerstmidag, een bingomidag, snertmiddag en organiseert men spelletjes e.d.

Om gelden te genereren is men onder andere actief bij de jaarlijkse Ursula feestdag en het Dorpsstraatfeest in Nieuwveen. Traditie is het enveloppen trekken, waarmee men kleine prijsjes kan winnen. Schrama legde ook de importantie van de jaarlijkse Zonnebloemloterij uit. Onlangs is deze regio op bezoek bij de landelijke Zonnebloem in Breda waarin men nog meer inzage kreeg wat zij voor hun gasten doen. De grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland telt maar liefst 40.000 vrijwilligers en daar is men zeer trots op.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast heeft men ondersteuning van coördinerende bestuursleden inzake het regelen van bezoekjes en het organiseren van activiteiten. Momenteel zijn er twintig vrijwilligsters actief en het bijzondere is dat er geen mannelijke vrijwilligers zijn. Men is altijd op zoek naar vrijwilligers want daardoor worden de huidige vrijwilligers ook ietwat verlicht. Iedereen en met name mannen zijn bijzonder welkom.

Het uur was zo weer om voordat de vijf aan tafel er erg in hadden. Over vier weken is het programma weer actief op woensdag 3 april om 19.00 uur. Wie dan de gasten zijn kunt u dan vernemen via RTV Hollands Midden, te vinden via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees via kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is ook alles te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl Graag tot dan!

Meer over: ,