Zomerse warmte verdwijnt

Regio – De vrijdag kent een afwisseling van zon en stapelwolken met een natte avond. De zaterdag verloopt wisselvallig met talrijke buien en met 17-18 graden is het de koudste dag van de week.

Ja de zomerwarmte wordt verdreven. Vanochtend (vrijdag) eerst nog wat zon in het westen, de rest van het land is het bewolkt met kans op een bui. Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Door de pittige wind is het aan de frisse kant, ongeveer 18-22 graden. Vanavond zelfs kans op felle buien met in de de kustprovincies kans op onweer en hagel. Er is zelfs kans op wateroverlast.

Zaterdag is het flink wisselvallig en trekken talrijke buien over het land. Tussendoor schijnt de zon. De middagtemperatuur komt uit op 17-18 graden en daarmee is het een stuk kouder dan normaal. Er staat een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind en daardoor is het voor het gevoel fris. In de loop van de avond neemt de buiigheid af.

Zondag begint de dag vrij zonnig. Vooral in het noorden is kans op een bui. Elders is het overwegend droog. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en breidt een gebied met lichte regen zich over het land uit. Ook ’s avonds en in de nacht naar maandag zijn er perioden met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 19 graden en daarmee is het alweer iets warmer dan zaterdag.

De dagen daarna neemt de neerslagkans af en geleidelijk loopt de temperatuur op.

Bron: weeronline