Zomers weekend

Regio  – Het komende weekend verloopt vrij zonnig en zondag zelfs de warmste dag. Goed nieuws: Ook na het weekend blijft het zomers.

Vandaag, vrijdag, begint de dag in de noordelijke helft van het land overwegend bewolkt en in het zuiden op veel plaatsen zonnig. De zon wint al snel terrein en richting het einde van de ochtend is het alleen rond de Waddenzee waarschijnlijk nog vrij bewolkt. Het blijft overal droog. In de westelijke kustprovincies verloopt de middag zonovergoten. De wind is zwak of matig en waait uit het noordwesten.

Zaterdag start de dag in het noorden met wolkenvelden en in de rest van het land zonnig. In de middag is het wisselend bewolkt met in het noorden en oosten wat meer stapelwolken dan in het zuiden en westen. Bij een zwakke tot hooguit matige noordenwind wordt het 21 graden op de Wadden, 25 graden in Amsterdam en 27-28 graden in Brabant en Limburg.

Zondag waait er een zwakke oostenwind. Het wordt warmer dan op zaterdag met 24 graden op de Wadden, 25-26 graden in Groningen en Friesland, 26-28 graden in de Randstad en 28-30 graden in het zuiden en oosten van het land. In de middag krijgen de kustgebieden te maken met zeewind en koelt het daar af naar circa 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en slechts lokaal wat bewolking.

Ook de eerste dagen van volgende week is het volop zomers met veel zon en maxima van 25 graden in de kustgebieden tot lokaal 30 in het zuidoosten.

Bron: weeronline