Zomers afval

Regio – Het seizoen van veel buiten zijn, gezellig barbecueën, picknicken of zwemmen is aangebroken.

De gemeente geeft graag wat tips over veelvoorkomend zomer-afval.
Opblaasbare spullen
Alle opblaasbare spullen zijn geen verpakking en horen dus bij het restafval. Bijvoorbeeld een lek of kapot zwembadje, luchtbed, opblaas krokodil of strandbal. Als het om grote spullen gaat kunt u dit wegbrengen naar het Milieustraat.
Restanten zonnebrandcrème
Restanten van vettige producten voor persoonlijke verzorging zoals zonnebrandolie en bodylotion mogen niet door de gootsteen, omdat dat problemen oplevert voor de riolering en waterzuivering. Gooi de verpakking met inhoud bij het restafval.
Versleten badhanddoek
Versleten of kapot textiel kan ingeleverd worden in de textielcontainer. Textiel wordt gesorteerd en kan vaak gerecycled worden. De vezels vormen een grondstof voor dekens, isolatiemateriaal en zelfs voor nieuwe kleding.
Tuinmeubels
Nieuwe tuinmeubels? Breng uw oude tuinmeubelen naar het Milieustraat, dan kunnen we er weer iets nieuws van maken. Zijn uw oude tuinmeubelen nog in goede staat? Geef ze dan een tweede leven door ze bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel te brengen.
Picnicken
Geniet u in de zomer van een picknick in het park of een dagje strand? Gooi uw afval in een prullenbak. Is de prullenbak vol of is er geen bak in de buurt? Neem het afval dan mee naar de eerstvolgende prullenbak of naar huis.