Zomerkunst Nieuwkoop (2)

Nieuwkoop – Dertig kunstenaars exposeren deze zomer van 29 mei tot 26 augustus in het Regthuys. In week 2 (5 t/m 10 juni) zijn dat Feike de Vries en Henk Bloks.

Feike de Vries is zeer veelzijdig. Hij beheerst een scala van technieken, zoals werken met olieverf, acryl, kleurpotlood, zeefdruk, pastel en glasappliqué. Met al deze technieken creëert hij verschillende hoogstandjes. Zijn werk is zeer uiteenlopend van portretten tot thematisch werk. In het Reghthuys laat hij zijn creaties in zeefdruk zien. Dit is voor hem extra uitdagend, omdat hij hier niet alleen zijn grafische kant laat zien. Hij moet hiermee ook de ruimte geven aan de verrassende effecten die niet altijd van te voren te bepalen zijn.

Henk Bloks maakt keramiek. Het is zijn intentie om sprekende beelden een harmonieuze uitstraling te geven. Hij streeft naar eenvoud, maar tracht de beelden toch veel zeggend te laten zijn. Mensen spelen een hoofdrol; ieder mens is een individu met zijn eigen talenten en beperkingen. Simpele, soms amorfe figuren communiceren met elkaar. Hun lichaamstaal zegt voldoende, het beeld spreekt. Hij bakt de objecten ook vaak door ze raku te stoken. Het is altijd verrassend hoe bepaalde vormen uitpakken en deze techniek maakt tevens van ieder object iets unieks.

Dinsdag t/m zondag van 12-17 uur en zaterdags van 10-16 uur. ‘t Regthuys, Regthuysplein 1 in Nieuwkoop. Gratis entree!