Zomerkunst in ‘t Regthuys

Nieuwkoop – 29 kunstenaars exposeren van mei tot en met 27 augustus  hun werk. Elke week een wisselende tentoonstelling in ‘t Regthuys. Deze week t/m 23 juli Ton Nederhoff en Sylvia Terwisscha.

zomerkunst

Ton Nederhoff schildert al 40 jaar olieverfschilderijen met  als thema: landschap en wild. Zo combineert hij zijn passie voor vogels en wild met zijn passie voor schilderen. Hij streeft naar realisme, is autodidact en laat zich inspireren door Rien Poortvliet en Raymond Harris Ching. De geschilderde herten, reeën, vossen, eenden uilen enz. schildert Ton altijd binnenshuis, maar vaak gaat hij naar buiten, de polder in, naar de Veluwe of naar de Oostvaardersplassen. Vooral liefhebbers van de natuur en van wild in het bijzonder zijn gecharmeerd van zijn werk en aan hen verkoopt hij zijn werk met plezier.

Sylvia Terwisscha :” Door te werken met textiel werd mijn kwetsbaarheid mijn kracht.” Ze studeerde schilderen en grafiek aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg en werkte enige tijd als freelance cultuur educator. Binnen de textielkunst begon ze haar ontdekkingstocht in 2011. Ze valt voor tweedehands textiel met een voelbaar verleden en voor zachte en aardse kleuren. Zijden draden  worden gebruikt om te versieren en om alles teer met elkaar te verbinden. “ De verfraaiing is noodzakelijk, zowel voor haarzelf als voor de beschouwer die bereid is om zich te laten raken door mijn wereld. Voorwerpen die haar raken, worden opgeraapt en verwerkt: stenen,schelpen,scherven,en zo dragen die haar verhaal met zich mee. Sylvia probeert tegenstrijdige gevoelens over vrouwelijkheid te verbeelden, kwetsbaarheid en dienstbaarheid, maar ook kracht en verleiding. Met haar tere kleding, die zij tabliers noemt tracht zij het vrouwelijk lichaam te “versieren”.
Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 tot17.00 uur, zondags van 12.00 tot 16.00 uur en ‘s maandags gesloten.