Zomerkunst in het Reghthuys

Nieuwkoop – Dertig kunstenaars exposeren tot en met 26 augustus in het Regthuys. Deze week (t/m 12 augustus) Annabelle Lanfermeijer en Marije Lameijer.

Annabelle Lanfermeijer, met expertise in de mode en in interieur ontwerp, is als hobby gaan schilderen. Zij is opgegroeid op een boerderij. Hierdoor wordt zij geïnspireerd door de vele dieren waar haar liefde naar uitgaat. Haar liefde voor dieren komt tot uitdrukking in haar schilderijen. Intussen schildert zij ook portretten. Zij is een fijnschilder en werkt met sobere poedertinten met verschillend materiaal gebruik, olieverf, acryl en ook lak, om toch een stoere sfeer te creëren.

Het werk van Marije Lameijer is verhalend, heel teer, heel fijn en met een vleugje humor. De invloed van de vele reizen door Azië zijn terug te vinden in de vormen van de beelden met rijke versiering. Haar keramieken beelden kenmerken zich door speelsheid, een moment opname, een gestolde beweging waarin vaak een wereld vol dromen en verwondering is gevat. Haar beelden zijn kleurrijk. De vele lagen glazuur geven extra diepte aan de kleuren, een extra dimensie en daarbij kenmerken de verrassende kleurstructuren in haar werk.

Zaterdag is het Regthuys vanaf 10.00 uur open, vrijdag en zondag vanaf 12.00 uur.