Zilveren sieraden uit Nepal

NIeuwkoop – Dit jaar zou zilversmid Dambar uit Nepal bij onze Wereldwinkel op bezoek komen.

Dankzij de hulp van een Nederlander van een hulporganisatie heeft Dambar een opleiding tot zilversmid kunnen volgen. Zijn zilverfabriek is langzaam gegroeid. Hij leert nu ook andere kasteloze jongens uit zijn geboortedorp het vak. Zij krijgen een eerlijk salaris volgens de Fair Trade richtlijnen. Dambar slaagde erin
zijn zilveren sieraden te verkopen in de Wereldwinkels in Nederland. Om zijn werknemers aan het werk te kunnen houden, zou hij naar Nederland komen om te vertellen over Nepal en zijn handgemaakte sieraden te presenteren. Doordat Nepal in een lockdown zit, kon zijn bezoek niet doorgaan.
Daardoor lopen hij en zijn medewerkers veel inkomen mis. Maar de zilveren sieraden zijn nu wel in onze winkel te koop. Mooi voor de feestdagen!
Om iemand in uw omgeving een hart onder de riem te steken, heeft de Wereldwinkel leuke cadeaupakketjes voor € 10,- per stuk. Ze worden gratis voor u bezorgd in Nieuwkoop.
Het koopje van de maand december zijn kerstboomhangers. Alle soorten € 1,- per stuk. Ze hebben ook een decemberactie: cadeautasje met gelukspoppetjes en geldenvelopje om op een leuke manier geld te geven, nu voor € 1,50 per stuk. Wereldwinkel de Toren op het Reghthuysplein is open op vrijdag- en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Zie www.wereldwinkelnieuwkoop.nl en www.facebook. com/wereldwinkelnieuwkoop