Zilveren jubileum St Kamermuziek

Nieuwkoop – In Hervormde Kerk viert Stichting Kamermuziek Nieuwkoop (SKN) op 20 april haar 25-jarig jubileum met het Nederlands Blazers Ensemble.

NBE

In de vijfentwintigjarige historie van Stichting Kamermuziek traden ze diverse keren op in Nieuwkoop: de uitmuntende musici van het welhaast legendarische Nederlands Blazers Ensemble, een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomen om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Eén van die prachtige producties hoort u tijdens het feestelijke concert waarmee het jubileumseizoen van SKN zal worden afgesloten: ‘Rameau+, de wind die de klokken doet luiden’.

Het Nederlands Blazers Ensemble maakt theatrale muziekvoorstellingen die zelden onder één noemer te vangen zijn. Steeds opnieuw wordt gezocht naar vernieuwende concepten, verrassende combinaties en samenwerkingen met musici uit andere culturen en disciplines.

Artistiek leider Bart Schneemann: “Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken en van alle tijden, en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.”

Het is publiek geheim: het NBE houdt van Nieuwkoop en Nieuwkoop houdt van het NBE. Het ligt dan ook op voorhand vast dat het ‘huisensemble’ van SKN de sterren van de hemel gaat blazen om vijfentwintig jaar kamermuziek in Nieuwkoop op grootse wijze te vieren!

Belangrijke informatie

  • Nederlands Blazers Ensemble / donderdag 20 april 2017 / aanvang 20.00 uur / Hervormde Kerk, Reghthuysplein 18, Nieuwkoop
  • Geen pauze tijdens het concert
  • Na afloop is er een feestelijke borrel voor alle aanwezigen.
  • Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00, verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292
  • Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl