Zevende dorpsplan overhandigd

Nieuwkoop – Theo de Boer, voorzitter van de dorpsraad in oprichting Zevenhoven en Noordeinde, heeft op 11 juli het eerste dorpsplan aan wethouder Bernadette Wolters overhandigd.

Het dorpsplan is opgesteld voor en door inwoners. Het college geeft in september een uitgebreide reactie op het plan en de voorstellen die hier in staan. Er is veel draagvlak voor de nieuwe dorpsraad. Zevenhoven/Noordeinde is de zevende dorpsraad van de gemeente Nieuwkoop.

Ruim 300 mensen hebben een enquête ingevuld en 80% van deze mensen is voor het oprichten van een dorpsraad. Meer dan 160 mensen willen lid worden en meer dan 60 mensen willen actief meehelpen.

De plannen van de dorpsraad zijn in een document van 12 pagina’s opgesteld en bevat een aantal speerpunten.

O.a. over woningbouw, meer goedkope koopwoningen, sociale huurwoningen voor jongeren en ouderen en misschien wel een ouderengebouw(bejaardenhuis). Er zou ook best ruimte mogen zijn voor een soort huiskamer van Zevenhoven/Noordeinde, waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten.

Voor de jeugd is er weinig te doen. Er was ooit een voetbalkooi, een skatebaan en een ontmoetingsplek, maar ‘t is allemaal weer verdwenen. Misschien een herkansing? Maar wel in overleg met de bewoners.

Het Vijfbruggenpad (tussen Zevenhoven en Noordeinde) zou opgeleukt kunnen worden met bloembollen en/of kunst.

Meer contacten zijn ook goed, meent de dorpsraad. Met statushouders bijvoorbeeld wat meer app-verkeer onderhouden.

http://www.nieuwkoop.nl/home/dorpsraden_44763/