Zeilwedstrijden bij WVSL

Langeraar – Zondag 24 juli werden er weer zeil wedstrijden gevaren bij de WSVL, vanwege de vakanties was er een kleine opkomst van zeilende leden.

zeilwedstrijdenbijwvsl

Er stond niet al te veel wind, het was nog even de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan, maar na overleg besloot de wedstrijdcommissie toch de boeien voor baan B uit te leggen. Om 12.00 uur werd er gestart met acht boten.
Doordat er weinig wind was werd de opperste concentratie van de zeilers verwacht. Zo was het ook belangrijk om stil te zitten in je boot, elke beweging kost immers snelheid.
Na een vermoeide strijd kwamen de zeilers na een lange ronde weer over de finish, met als uitslag:

1 Jasper Koeleman
2 Rob en Martijn Morelisse
3 Gerard v/d Hoorn en Pieter de Graaff
4 Joost van Leeuwen
5 Peter Koeleman
6 Bianca v/d Maarel
7 Peter Sanders en Paul van Herp
8 Hans Koeleman en Jan Stam

Na de lunch was de wind iets toegenomen tot windkracht 3, maar ook van richting veranderd. Hierdoor werd er een andere baan uitgelegd, namelijk de C baan en verschenen er 7 zeilboten aan de start.  Net als in de ochtend werd er maar één ronde gevaren. Er waren zowel op de kant als op het water supporters om de zeilers aan te moedigen en kracht bij te zetten. De wind was wat gedraaid en vlagerig geworden wat weer een twist aan het wedstrijdveld gaf. Daardoor ontstond er een heel ander wedstrijdveld dan in de ochtendwedstrijd met als uitslag:

1 Rob en Martijn Morelisse
2 Joost van Leeuwen
3 Gerard v/d Hoorn en Pieter de Graaff
4 Bianca v/d Maarel
5 Peter Koeleman
6 Jasper Koeleman
7 Hans Koeleman en Jan Stam