Zeilen in de regen

Langeraar – Ondanks de regen verschenen er zondag 29 april toch tien boten aan de start van de zeilwedstrijden bij WaterSportVereniging Langeraar (WSVL)

Er stond een matige noordoosten wind, zodoende was de korte versie van baan E uitgelegd. Tijdens het varen stopte het met regenen en trok de wind iets aan. Voor in het veld streden er twee lasers voor de overwinning. Albert ging er met de winst vandoor, Joost was een goede tweede. De rest van de deelnemers bleven vlakbij elkaar en hierdoor bleef het spannend.

Na de pauze was de wind iets aangetrokken tot windkracht 3. Baan B werd net binnen 45 minuten gevaren, waardoor er nóg een ronde gevaren werd. Ook in deze tweede race hadden Albert en Joost een voorsprong, maar aan het einde van deze tweede wedstrijd verloren zij hun voorsprong. Achterin het veld werd er flink gestreden. Zo wist Pieter de boot van Hans op de finishlijn nog te passeren. Al met al was het een geslaagde wedstrijddag.

De volgende zeilwedstrijd is op Hemelvaartsdag, 10 mei. Zin om een keer mee te varen? Kom eens langs op de haven, Langeraarseweg 55 in Langeraar. (rond het middaguur)

Uitslag 29 april 2018

12.00 uur

1 Albert Meyer

2 Joost van Leeuwen

3 Gerard en Jettie v.d. Hoorn

4 Wim en Agatha van Kints

5 Hans Koeleman en Thijs Reatsch

6 Arie Zethof en Paul van Herp

7 Jasper Koeleman

8 Martien Ubink en Brigitte Boomer

9 Peter Koeleman

10 Gerard Huigsloot en Gert Voortman

14.00 uur

1 Wim en Agatha van Kints

2 Gerard en Jettie v.d. Hoorn

3 Albert Meyer

4 Joost van Leeuwen

5 Arie Zethof en Paul van Herp

6 Jasper Koeleman

7 Pieter de Graaff en Brigitte Boomer

8 Hans Koeleman en Thijs Reatsch

9 Peter Koeleman

10 Gerard Huigsloot en Gert Voortman