Zachte kerstdagen

Regio – Vanaf Kerst veel bewolking en regionaal kans op mist. Wel blijft het droog en pas richting Oud en Nieuw neemt de regenkans langzaam toe.

Vandaag, maandag, zien we een mix van wolkenvelden en zon. In de kustprovincies is ‘s morgens kans op een lokale bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 6 graden in het noorden tot 9 in Zeeland en de wind is zwak en waait uit noordelijke richtingen. Aan het einde van de middag, rond en enige tijd na zonsondergang (vanaf circa 16:30 uur), kunnen aan de westelijke hemel zogenaamde parelmoerwolken verschijnen. Deze hebben paarse of roze-achtige kleuren.

Eerste Kerstdag (dinsdag) begint grijs met lage bewolking en mist. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het in de ochtend enige tijd duren voordat de mist is verdwenen. In het noorden, midden en westen is er ruimte voor de zon. Het blijft droog en het wordt circa 7 graden. Daar waar mist en lage bewolking lang blijven hangen komt de temperatuur iets lager uit. De wind is zwak tot matig en waait uit het westen.

Op Tweede Kerstdag (woensdag) blijft het ook droog en is er veel bewolking met slechts regionaal af en toe zon. Het wordt 6-7 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Na de kerstdagen volgen nog enkele bewolkte, maar overwegend droge, dagen met maxima van een graad of 7. Richting de jaarwisseling neemt de kans op regen langzaam toe.

Bron: weeronline