Zacht winterweekje

Regio – De week kent een grijze start, maar daarna kan de zon doorbreken. Het wordt deze week ook een stuk zachter met 5-10 graden.

Vandaag, maandag, draait de wind naar een westelijke richting en wordt vanaf de relatief warme Noordzee weer zachte lucht aangevoerd. Het duurt even voordat de zachte lucht het noordoosten bereikt, daar wordt het maximaal 5 graden. In het midden van het land wordt het al 9 graden en langs de Belgische grens 10. De dag begint wel wat regenachtig, maar later op de dag kan de zon doorbreken.

De nacht naar dinsdag verloopt half tot zwaar bewolkt en het is droog. Kouder dan 3-6 graden wordt het niet. Dinsdag overdag beginnen we misschien met een beetje zon. Al snel neemt de bewolking toe en ‘s middags kan wat regen vallen. Er staat een stevige zuidwestenwind en daarmee wordt zeer zachte lucht aangevoerd.

Woensdag wordt het extreem zacht voor de tijd van het jaar. De maxima lopen uiteen van 11 graden op de Wadden, 13 in het midden van het land en ruim 14 graden in het zuiden. Er staat een stevige zuidwestenwind, daardoor voelt het zeker niet zo zacht aan. In het noordwestelijk kustgebied kan het zelfs hard tot stormachtig waaien (7-8 Bft.) met kans op zware windstoten van 75-100 km/u. Ook in de rest van het land is het onstuimig met veel bewolking en verspreid over de dag wat (mot)regen. ’s Avonds gaat het vanuit het noordwesten harder regenen.

Vanaf donderdag kan af en toe de zon doorbreken en wordt de kans op vorst in de nachten iets groter. Toch blijft het in grote lijnen zeer zacht en licht wisselvallig met middagtemperaturen die in de buurt van 10 graden blijven schommelen.

Winterweer wordt in januari niet meer verwacht en ook het begin van februari lijkt het zonder Koning Winter te moeten doen.

Bron: weeronline