Zacht en herfstachtig

Regio – Het weekend verloopt zacht met regelmatig regen en vooral op zaterdag veel wind. Ook volgende week blijft het zacht en herfstachtig.

Vandaag, vrijdag is het in de ochtend op de meeste plaatsen droog. In het westen en vooral noordwesten is kans op een paar buien. Verder is er een mix van stapelwolken en zon. Morgenmiddag kan ook in het midden en noorden van het land een enkele bui voorkomen, maar de droge perioden overheersen. De wind is matig, aan zee (vrij) krachtig en waait uit het zuiden tot zuidwesten. ‘s Avonds en in de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt met vooral in de kustprovincies kans op buien.

Zaterdag start op veel plaatsen droog, maar vanuit het westen neemt de kans op regen al snel toe. De middag verloopt behoorlijk nat en de zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Naast regen is ook de wind weer van de partij. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan zee. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind zelfs tijdelijk stormachtig worden, 8 Bft. De middagtemperatuur komt uit rond 11 graden.

Zondag trekt zeer zachte lucht over het land en wordt het 11 graden in het noorden tot 14 in het zuiden. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en regelmatig regen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot aan zee krachtig (4-6 Bft.).

Ook volgende week houden we zeer waarschijnlijk wisselvallig herfstweer met weinig ruimte voor de zon en soms veel wind.

Bron: weeronline