(W)onderwaterwereld te zien bij !Triggr

Ter Aar – De expositie: (W)onderwaterwereld’ is recent geopend en vanaf heden ook te bewonderen in het pand van stichting !Triggr.

De expositie geeft een goede blik van onze oceanen, haar bewoners, koralen en mangroven. Het laat ook zien hoe kwetsbaar de oceanische ruimte is en hoe goed we voor haar moeten zorgen. In de huidige tijd van klimaatverandering, overbevissing, verzuring, vervuiling door toxines en (micro-)plastic is dit een hele uitdaging.

De expositiematerialen zijn afkomstig van stichting Sea First. Oprichter, activist en onderwaterfotograaf Dos Winkel bezocht onlangs  Natuurzaam en stichting !Triggr in Ter Aar. Sea First streeft naar een wereld waarin de mensheid de oceanen erkent als essentieel voor al het leven en haar verantwoordelijkheid neemt om deze te beschermen en te koesteren.

De expositie is het startpunt van educatie en actie. Dit, om aandacht te vragen voor de oceanen en de uitdagingen waarmee we te kampen hebben of gaan krijgen. De expositie neemt je mee in het oceanische leven en koralen en het belang van de (onderwater-)mangrovebossen.

De expositie wordt beheerd door Joost van Berckel van Natuurzaam. Hij richt zich op natuur- en milieu-educatie en is regelmatig te vinden in het pand van stichting !Triggr. (Middelweg 5 in Ter Aar)