Wind in de zeilen bij WSVL

Langeraar – Even leek er te weinig wind te zijn op zondag 7 oktober, maar gaandeweg ontstond er een rimpeling op de Langeraarse Plassen. Leden van WatersportVereniging Langeraar (WSVL) verschenen opgelucht aan de start.

De wind deed wel degelijk mee op 7 oktober ….

Vóór de wedstrijd haalde een deelnemer al een nat pak. Hij stond op de voorplecht van zijn eenpersoonsboot en dat bleek niet zo’n goed idee te zijn. Na een warme douche thuis kon hij toch meezeilen en niet eens onfortuinlijk.

Om 12.00 uur verschenen er 9 boten aan de startlijn. Baan E werd gevaren en met een warm zonnetje en windkracht 1-1.5 waren de zeilers dik tevreden. Om 14.00 uur waren er 10 boten die mee zeilden. De tiende boot is de paarse boot waar iedereen die kan zeilen een keer mee proef kan komen varen. Deze keer werd deze boot bemand door een oma met haar kleindochter, erg leuk. De wind was iets afgenomen en de zeilers bleven redelijk dicht bij elkaar. Alleen één laser nam een voorsprong en gaf die niet meer prijs. Ook de 12 V. jol zeilde uitstekend, door een rak van een hele andere kant te benaderen maakte hij optimaal gebruik van de wind. Alle boten kwamen door de finishlijn en werden vakkundig afgefloten door de vervangende wedstrijdleiding, die de huidige wedstrijdleiding tijdelijk verving.

De volgende wedstrijd is op zondag 21 oktober, dan wordt er gestreden om de “van Kints trofee”. Deze wedstrijd start om 14.00 uur.

Uitslag 12.00 uur

1. Joost van Leeuwen

2. Paul van Herp

3. Andre Nieuwenhuize

4. Albert Meyer

5. Wim en Agatha van Kints

6. Gerard en Jettie vd Hoorn

7. Peter Sanders en Flip Beekman

8. Arie en Ineke Zethof

9. Gerard Huigsloot

Uitslag 14.00 uur

1. Paul van Herp

2. Albert Meyer

3. Wim en Agatha van Kints

4. Gerard en Jettie vd Hoorn

5. Peter Sanders en Flip Beekman

6. Joost van Leeuwen

7. Andre Nieuwenhuize

8. Arie en Ineke Zethof

9. Gerard Huigsloot

10. Margriet de Ruiter en Imke