Wind bepaalt de uitslag bij WSVL

Langeraar – Leden van WSVL hielden zondag 7 mei twee zeilwedstrijden op de Langeraarse plassen. De wind bepaalde de uitslag.

zeil2

Lekker de wind in de zeilen ….

Om 12.00 uur startte de eerste wedstrijd met elf boten. Er stond een noord-noordwesten wind (2 tot 3 Bft). Een lastige wind voor de wedstrijdleiding om een baan uit te leggen, omdat de wind achter de Langeraarse bebouwing vandaan komt en er dan windstilten en winddraaiingen ontstaan. Eén deelnemer, Albert Meijer, varend in een laser, scheen hier geen last van te hebben. Hij had een goede start en zeilde meer dan één rak weg bij de andere boten. Peter Koeleman volgde en verdiende een goede tweede plaats. De grotere tweepersoons boten hadden meer moeite met de vele windschiftingen. Soms moest je een beetje geluk mee hebben met de wind.

De tweede wedstrijd startte een kwartier later, omdat de eerste wat was uitgelopen. De wind was inmiddels iets aangetrokken en dat zeilde een stuk prettiger voor de elf deelnemers. Veel boten voeren even hard en daarmee kwam het dus vooral aan op de kennis en kunde van de bemanning. Er werd nogal eens bakboord geroepen, om voorrang en ruimte gevraagd, bij het ronden van de boeien. Richting de finish werd er hard gestreden om iedere plaats. Het verschil tussen Rob Morelisse en Gerard v/d Hoorn was dan ook slechts enkele centimeters op de finishlijn. Door de iets veranderde wind zag de uitslag van de tweede wedstrijd er heel anders uit dan de eerste wedstrijd.

Nadat alle zeilen gestreken waren werd er nog even geëvalueerd, maar iedereen keek terug op een mooie zeildag. De volgende wedstrijd is op Hemelvaartsdag om 14.00 uur. Iedereen die een keer wil komen kijken is dan van harte welkom.

Uitslag 1e wedstrijd 12.00 uur

1. Albert Meyer

2. Peter Koeleman

3. Rob en Mirjam Morelisse

4. Wim en Agatha van Kints

5. Jasper Koeleman

6. Joost van Leeuwen

7. Gerard vd Hoorn en Pieter de Graaff

8. Andre Nieuwenhuize

9. Arie Zethof en Paul van Herp

10. Peter de Graaf en Peter Akerboom

11. Hans Koeleman en Thijs Reatsch

Uitslag 2e wedstrijd 14.00 uur

1.Joost van Leeuwen

2. Gerard vd Hoorn en Pieter de Graaff

3. Rob en Mirjam Morelisse

4. Wim en Agatha van Kints

5. Hans Koeleman en Thijs Reatsch

6. Jasper Koeleman

7. Andre Nieuwenhuize

8. Arie Zethof (alleen)

9. Albert Meyer

10. Peter Koeleman

11. Peter de Graaf en Greet Bocxe