Wim en Annie 60 jaar een paar

Nieuwkoop – Wim van Wijk en Annie van Eijk – Kranenburg vierden maandag 24 september hun diamanten huwelijk (60 jaar). Natuurlijk kwam burgemeester Buijserd op bezoek.

Buijserd bracht felicitaties en bloemen mee voor het stel, dat nog zelfstandig in de Vijverhof woont. Het lopen gaat niet zo heel vlot meer, maar de 86-jarige Wim en 84 jarige Annie zijn nog scherp en gezond van geest. Vol enthousiasme vertelden zij over hun belevenissen in 60 jaar huwelijk.

Dat begon al ver voor 1958, omdat Ter Aarse Wim van Eijk wel eens met vrienden naar het Zuideinde in Nieuwkoop kwam. Daar zagen Annie (zij wandelde daar veel met haar broertje) en Wim elkaar voor het eerst. Ze vonden elkaar leuk, maar vooral Wim wilde ook graag met zijn vriendengroep blijven uitgaan. Ze zagen elkaar in het begin niet zo veel, maar het mondde wel uit in een huwelijk. Ze trouwden in Nieuwkoop en vertrokken daarna op de motorfiets naar Boven Hardinxveld waar ze een huis hadden.

Wim was via de Vooruitgang in Alphen en de NDSM in Amsterdam als ijzerwerker aan de slag geweest en kon ook aan de slag bij De Merwede, waar ook een huis aan de medewerkers werd toegezegd. Dat wijzigde daarna nog wel een paar keer, omdat Wim voor meer salaris snel van werkgever wisselde. De verhuizing terug naar deze regio was omdat de moeder van Annie enorm heimwee had naar haar dochter. Er was ‘geregeld’ dat er bij Vossenberg werk voor Wim was en in de Dorpsstraat kon het stel een woning betrekken. Later verhuisden ze naar de Waterleliestraat en de Marisstraat om uiteindelijk in de Vijverhof te gaan wonen. Wim heeft niet altijd bij Vossenberg gewerkt en is later bij een aannemer (MuWi) als timmerman en later als onderhoudsman aan het werk geweest.

Annie heeft naast haar huisvrouwenbestaan altijd (tot haar 70ste!) altijd wat werkhuizen gehad.

Er zijn drie kinderen geboren uit het huwelijk van Wim en Annie: Peter, Hennieta en Corina. Er zijn ook 8 kleinkinderen.

Het gezin heeft veel vakanties doorgebracht in een stacaravan in Voorthuizen en af en toe is ook het buitenland aangedaan, onder andere Oostenrijk en Gran Canaria.

Wim is een paar jaar geleden ernstig ziek geweest en raakte zelfs verlamd, maar inmiddels loopt hij weer met een rollator. Het stel vermaakt zich met kaarten, puzzelen en wat andere hobby’s. Wim werd vorig jaar zelfs klaverjaskampioen in het Parochiehuis.

Het diamanten feestje is maandag met familie en vrienden ook meteen gevierd in De Eerste Aanleg.