Wilt u iets betekenen voor onze ouderen?

Nieuwkoop – Bent u toe aan een leuke, sociale uitdaging en bent u gemiddeld 1 tot 3 uur in de week beschikbaar?

De gemeente Nieuwkoop zoekt vrijwilligers met goede sociale vaardigheden, die het leuk vinden om in gesprek te gaan met ouderen in de gemeente. Dit noemen ze welzijnsbezoeken.

Als welzijnsbezoeker gaat u met een collega vrijwilliger op bezoek bij mensen van 75 jaar en ouder binnen de gemeente Nieuwkoop. Doel van het gesprek is onder andere om ouderen betrokken te houden en eenzaamheid te voorkomen. Tijdens het bezoek gaat u in gesprek met de oudere en stelt u vragen om erachter te komen hoe het met deze persoon gaat. U krijgt hierbij een lijst mee met onderwerpen om te bespreken. Mogelijk komen er uit dit gesprek signalen of hulpvragen naar voren. Deze bespreekt u na het gesprek met een klantadviseur van de gemeente, waarna eventueel hulp aan de oudere wordt geboden via team De Verbinding.

Wie zoeken zij?
De gemeente is op zoek naar mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die goed kunnen luisteren, respect hebben voor de normen en waarden van anderen en affiniteit hebben met mensen van 75 jaar en ouder. Ook vragen zij u een VOG-verklaring te overleggen (wij vergoeden de kosten).

Wat bieden wij?
U krijgt begeleiding van twee vaste klantadviseurs, waar u uw ervaringen mee kunt bespreken en van wie u ondersteuning krijgt. Ook maakt u deel uit van een vast team welzijnsbezoekers die elkaar regelmatig ontmoet in een overleg.

We streven ernaar dat u in december 2020 een inwerk- en scholingsprogramma kan volgen. In verband met de Covid-19 maatregelen kunnen we nog geen exacte datum geven wanneer de huisbezoeken kunnen starten.

Heeft u interesse in een vrijwilligersbaan als welzijnsbezoeker of heeft u vragen over de vacature? Wacht dan niet en stuur een e-mail naar Myranda Zwirs en Sylvia Romein via welzijnsbezoeken@nieuwkoop.nl of bel naar 140172.