Wildbreien tijdens Kunstweek 2018

Ter Aar – Tijdens de Kunstweek 2018 (23 juni t/m 1 juli) is er ook een project Wildbreien oftewel Yarn Bombing.

Wildbreien is tijdelijke straatkunst waarbij gehaakte en gebreide lapjes in of aan elkaar gehaakt, gebreid of genaaid worden aan objecten die door de straten verspreid worden. Het idee is om publieke objecten te versieren, personaliseren en mooier te maken met de kleurrijke breien haakwerken. Deze objecten kunnen bomen, hekken, lantaarnpalen, vuilnisbakken, kunstwerken of ander straatmeubilair zijn. Het inpakken van een voorwerp wordt bombing genoemd.

Tijdens de Kunstweek 2018 (23 juni t/m 1 juli) in Ter Aar, Langeraar en Korteraar zetten de deelnemers diverse buitenobjecten neer, omwikkeld door gekleurde gehaakte en gebreide stukken.
De organisatie (!Triggr) zoekt hulp bij verschillende onderdelen:
Objecten
Objecten gezocht! Heb jij nog een oude fiets staan? Een oude tuinbank of een hekje? Vind je het leuk om dit aan het wildbrei-project te schenken? De deelnemers gaan dit versieren en exposeren in Ter Aar, Langeraar en Korteraar.
Wol/katoen
Heb je wol over? De organisatie is heel blij met wol om te haken en breien. Dus heb je nog wat over, laat het even weten. Wie weet zie jij je wol wel terug om een boom of oude fiets.
Breiers/hakers
Breiers en hakers gezocht! Heb je zin om aan dit project mee te doen? !Triggr zoektn mensen die het leuk vinden om te haken en breien voor straatobjecten. Vooralsnog begint men met het versieren van inmiddels 3 verkregen oude fietsen. Er wordt nu gezocht naar stukken van 9 bij 20 cm en 13 bij 20 cm. Vrolijke, gekleurde lappen zijn natuurlijk het mooist!
Versierders
Versierders gezocht. Ben jij handig en wil je graag de objecten versieren? Dan zoekt !Triggr jou. Je gaat de gehaakte en gebreide stukken om de objecten heen wikkelen en aan elkaar naaien.
Afgeven haak- en breiwerk
Je kunt je gehaakte lappen afgeven op dinsdagen en donderdagen bij !Triggr. Tot 1 maart is het adres: Vosholstraat 1 in Ter Aar. Na 1 maart is het adres Aardamseweg 73 in Ter Aar.

Meer informatie bij Sonja en Barbara: info@triggr.nu