Wethouder Elkhuizen over corona en sportverenigingen

Nieuwkoop – Wethouder Guus Elkhuizen leeft mee met alle (sportieve)inwoners in deze tijd , hij zegt er het volgende over: “Alle maatregelen rondom het coronavirus treffen ook onze (sport)verenigingen.
Het zijn onzekere tijden. Evenementen worden afgelast en de kantines blijven dicht. Ik vind het klasse hoe onze (sport)verenigingen hiermee omgaan.”
“Ook voor inwoners heeft dit gevolgen. Zij kunnen bijvoorbeeld niet sporten zoals ze gewend zijn. Daarnaast fungeren de clubs/verenigingsgebouwen ook als ontmoetingsplek, die sociale contacten staan ook op een laag pitje.”
“Het is voor iedereen belangrijk om fit te blijven en hier draagt sporten en bewegen natuurlijk aan bij. Ik vind het mooi om te zien dat verschillende sportverenigingen alternatieven bieden om toch te blijven bewegen. Work-outs voor thuis en sport challenges. Samen komen we deze moeilijke tijd wel door!”
Woningbouw
“Vooralsnog gaat de bouw gewoon door en werken we hard aan de ontwikkeling van betaalbare woningen. De verhoging van de startersleningen is daarbij een mooie stimulans.”
Vragen?
Voor vragen over uw evenementen kunt u terecht bij het Verenigingsloket van de gemeente via verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Voor algemene vragen over Corona of de landelijke richtlijnen kunt u terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl.