Werkzaamheden kabels en leidingen

Regio – Er liggen veel kabels en leidingen in de bodem. Bijvoorbeeld voor elektriciteit, gas, water en data.

Deze kabels- en leidingen zijn geen eigendom van de gemeente maar van nuts- en telecombedrijven.
De gemeente verleent wel toestemming als deze bedrijven aan het werk willen of nieuwe kabels en leidingen aanleggen. Heeft u problemen met een van deze kabels en leidingen? Neem dan contact op met uw energie/waterleverancier of telecomaanbieder. De riolering is wel eigendom van de gemeente. Op verschillende plaatsen in de gemeente wordt aan de kabels en leidingen gewerkt:
Werkzaamheden omgeving Blokland in Nieuwveen
Aannemer Visser en Smit Hanab verwijdert de oude elektriciteitskabel. Tijdens deze werkzaamheden (21 oktober tot en met medio december 2019) is de helft van de rijbaan afgesloten.
Werkzaamheden omgeving Noordenseweg in Nieuwkoop
Op de Noordenseweg zijn eerder werkzaamheden uitgevoerd aan de waterleiding onder het fietspad. Aannemer Versluys en zoon herstelt van 18 t/m 22 november het asfalt. Het fietspad is afgesloten en fietsers worden om het werk heen geleid. Tussen de Julianalaan en de Nieuwveenseweg is het voet/fietspad afgesloten. Hier kunt u tijdelijk niet parkeren.
Werkzaamheden ter hoogte van Zuideinde 122A in Nieuwkoop
Op vrijdag 22 november is het Zuideinde ter hoogte van nummer 122A afgesloten van 07.00 uur tot 17.00 uur. Aannemer Voskuilen legt namens Liander en Oasen een elektriciteitskabel en waterleiding aan onder de weg.
Werkzaamheden Kousweg in Zevenhoven
Op dinsdag 26 november is de Kousweg ter hoogte van nummer 8 afgesloten van 07.00 uur tot 17.00 uur. Aannemer Voskuilen legt namens Liander een elektriciteitskabel aan.
Werkzaamheden omgeving Achterweg Nieuwkoop
Vanaf half april tot en met december 2019 voert aannemer Van Gelder namens Oasen werkzaamheden uit aan de drinkwaterleidingen in de Achterweg. Oasen vernieuwt de hoofdwaterleiding in het trottoir, omdat deze toe is aan vervanging. Daarnaast zal bij een klein aantal woningen ook de huisaansluiting worden vervangen.
Werkzaamheden omgeving Langeraarseweg Langeraar
Vanaf 3 oktober tot medio november legt Liander een middenspanningskabel voor elektriciteit aan in het trottoir ter hoogte van nummer 5 t/m 72. Tijdens de werkzaamheden kunt u het trottoir aan de overkant van de weg gebruiken.