Werkloos en Sociale Voorzieningen

Regio – Het zijn onzekere tijden en niemand is meer zeker van zijn baan.

Daarom organiseert WerkVinden Alphen in samenwerking met het FNV een online informatiebijeenkomst, waarbij wordt uitgelegd met welke regelingen (sociale voorzieningen/ uitkeringen) je te maken krijgt als je werkloos bent of werkloos wordt.
Je hebt wellicht al veel informatie van diverse instanties gekregen of gelezen, maar dat is toch best veel om te ontrafelen. Naast de WW gaat Theo Gennes van de FNV in op diverse details zoals rechten en plichten. Welke inkomsten worden wel/niet gekort? Met welk instanties krijg je te maken en waar je op moet letten? Hij bespreekt ook de IOAW en IOW, evenals de participatiewet regelingen (bijstand). Die zijn van groot belang voor vijftig plussers.
Je verneemt van hem de laatste wijzigingen in de regels voor werkzoekenden. De online informatiebijeenkomst is maandagmiddag 22 februari van 14.00 tot 16.00 uur via ZOOM gegeven. Aanmelden via de website www.werkvindenalphen.nl (agenda).
De kosten zijn €5,00. Stichting WerkVinden – Alphen is een neutrale, onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk.