Weinig wind op de plas

Langeraar – Leden van Watersport Vereniging Langeraar (WSVL) hebben zondag 2 september werden gezeild op de Langeraarse plassen. Ze hadden weinig wind in de zeilen.

De deelnemers moesten goed kijken over de poel om plekken te ontdekken waar meer wind was. En al voer men dan niet de meest optimale koers naar de volgende boei, het leverde som wel een bolling in het zeil op. Zo rekening houdend met winddraaiingen, voorrangsregels en de optimale stand van je zeilen, was nog een hele opgave voor de deelnemers en er ontstond nog een spannend en interessant spel op het water.
Door die afwezige wind duurde de eerste wedstrijd langer dan gebruikelijk, waardoor de tweede wedstrijd later gestart werd.

Gelukkig was er toen meer wind, waardoor het wedstrijdveld dichter bij elkaar bleef. De startlijn werd verlegd, om een optimale in de windse start te realiseren.
De eerder dit jaar nieuw gebouwde 12-voets jol van Paul van Herp deed met deze weersomstandigheden zeer goed. Een nieuwe en goed uitgeruste boot staat zeker niet garant voor een goede uitslag. Uiteindelijk moet je wel steeds de juiste beslissingen nemen, en ter gelijkertijd zo veel mogelijk snelheid uit je boot weten te halen.
Een geslaagde wedstrijd dag, zo constateerden de deelnemers.
Uitslag 12.00 uur
1. Rob en Miriam Morelisse
2. Paul van Herp
3. Albert Meyer
4. Gerard en Jettie vd Hoorn
5. Joost van Leeuwen
6. Jasper Koeleman
7. Wim en Agatha van Kints
8. Peter Sanders en Flip Beekman
9. Brigitte Boomer en Martien Ubink
10. Hams Koeleman en Gerard Huigsloot

Uitslag 14.00 uur
1. Paul van Herp
2. Rob en Miriam Morelisse
3. Wim en Agatha van Kints
4. Gerard en Jettie vd Hoorn
5. Albert Meyer
6. Joost van Leeuwen
7. Hams Koeleman en Gerard Huigsloot
8. Jasper Koeleman
9. Brigitte Boomer en Martien Ubink