Weerbericht

Regio – Vandaag komen buien voor en is het fris met 14-18 graden. De stevige wind maakt het fris. Ook vrijdag en zaterdag is de temperatuur laag. Daarna wordt het zonnig en een stuk warmer.

Vandaag start bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen droog en breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Morgenmiddag is er een mix van stapelwolken en zon met vooral in het noorden en oosten kans op een enkele bui. Hierbij is een kleine kans op een klap onweer. In het zuidwesten wordt het in de loop van de middag ronduit zonnig.

Er waait morgen een stevige noordwestenwind. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig (6 Bft.). Aan het einde van de dag kan de wind aan de noordkust zelfs hard tot stormachtig worden, windkracht 7 of 8. De middagtemperatuur varieert van 14 graden vlak aan zee tot 18 in Limburg. Daarmee is het op sommige plaatsen 10 graden kouder dan vandaag! De wind maakt het, vooral in de kustprovincies, voor het gevoel fris. 

Ook vrijdag is het koud voor de tijd van het jaar met een maximumtemperatuur van 14 graden op Texel tot lokaal 17 in het zuidoosten. Normaal wordt het eind juni circa 20 graden. Het weerbeeld is wisselend bewolkt met enkele buien. De meeste buien zijn voor het noorden, midden en oosten van het land. In het zuiden en westen is het vaak droog en schijnt de zon regelmatig. De wind waait nog steeds uit het noordwesten en is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustgebieden.

Zaterdag is de noordwester iets minder nadrukkelijk aanwezig en daardoor wordt het met 15 graden op de Wadden tot 18 lokaal in het zuiden net een graadje warmer dan vrijdag. Het weerbeeld is licht wisselvallig met vooral in het noorden en oosten enkele buien. In het zuidwesten en langs de westkust is schijnt de zon het vaakst.

Zondag wordt het 17 graden in het noorden tot lokaal 21 in het zuiden. Het is wisselend bewolkt en het blijft op de meeste plaatsen droog.

Volgende week is het weerbeeld een aantal dagen droog en overwegend zonnig. De temperatuurverwachting is nog wat onzeker. In het meest waarschijnlijke scenario wordt het behoorlijk warm, maar niet snikheet. De maxima komen vanaf dinsdag enkele dagen uit tussen 22-24 graden in de kustgebieden en 25-30 in het binnenland.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.