Weer gaat om

Regio – Na dit prachtige weekend wordt het allemaal weer wat anders. Komende dagen daalt de temperatuur naar 11 tot 14 graden. Vooral woensdag valt regen en daarbij staat een onstuimige wind.

wolken1

Vandaag, maandag, zijn er wolkenvelden, maar regionaal kan in de vroege ochtend de zon schijnen. Er ontstaan veel stapelwolken, met soms zon en plaatselijk kan een klein beetje regen vallen. In de middag maakt het oosten kans op een enkele lichte bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog en vooral in het westen schijnt af en toe de zon. Aan het eind van de middag kan op meer plaatsen de zon tevoorschijn komen. Met 11 graden aan de kust tot 14 graden in het zuiden en zuidoosten is het veel kouder dan gisteren. Daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige noordwestenwind.

In de avond vooral het noordoosten te maken met wolkenvelden en plaatselijk een bui. Op veel andere plaatsen is het wisselend bewolkt en in de nacht zijn in het hele land heldere perioden. De nacht verloopt fris met in het binnenland 0-3 graden en aan de grond lichte vorst. Aan de kust liggen de minima tussen 3 en 6 graden.

Dinsdag maakt het noordoosten, Twente en de Achterhoek kans op een regenbui en zijn er veel wolkenvelden. In de rest van het land blijft het droog met stapelwolken en vooral aan de zuidwestkust en in de westelijke Randstad ook zonnige perioden. Het wordt 10-11 graden in de noordelijke provincies 11-12 in de Randstad en in het zuiden liggen de maxima rond 13 graden. De westen- tot noordwestenwind is matig van kracht.

Woensdag wordt een onstuimige dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het wordt 10-13 graden bij een matige tot vrij krachtige westenwind. In de westelijke provincies kan de wind vrij krachtig zijn met windstoten tot 60 km per uur.

De dagen daarna blijft het met 10-13 graden wat frisser dan normaal. Dagelijks kunnen enkele buien ontstaan, maar af en toe schijnt de zon.

Bron: weeronline