Weer aan het elastiek

Regio – Warmte en verkoeling lossen elkaar deze week af. Morgen verdrijven stevige (onweers)buien de warme lucht. Het wordt dan 21-24 graden. Woensdag keert de warmte terug.

Vandaag, maandag, schijnt eerst de zon af en toe en valt hier en daar wat regen. Rond het middaguur trekken vanuit het zuiden stevige regen- en onweersbuien het land binnen. Lokaal is er zelfs kans op wateroverlast, maar omdat de buien lokaal zijn, houden sommige plaatsen het zo goed als droog. Bij een matige zuidwestenwind ligt de temperatuur rond normaal met 21 graden aan de kust. ‘s Avonds is er vooral in de kustprovincies kans buien.

Dinsdag is het Hollands zomerweer met een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele lichte buien. Vooral aan het begin van de avond kan de zon goed doorbreken. Bij een matige tot vrij krachtige (noord)westenwind wordt het 21 graden aan zee, 22 in het midden en noorden van het land en 25 in het zuidoosten.

Woensdag en donderdag ziet het er goed uit voor buitenactiviteiten. Op de meeste plaatsen is het droog en zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 23-25 graden in de kustprovincies en 25-27 in het binnenland. Donderdag kan het in het zuidoosten zelfs 28 graden worden. Later op de dag neemt vanuit het westen de kans op regen- en onweersbuien toe.

Vrijdag wordt het met 20-23 graden beduidend frisser dankzij een stevige westenwind. Er trekken enkele buien over het land, maar de zon laat zich ook vaak zien. In het weekend is het op de meeste momenten droog en kunnen we de zon regelmatig zien. De temperatuur stijgt dan weer een beetje.

Bron: weeronline