Wederom vluggertje voor raad

Nieuwkoop – De gemeenteraad was vorige maand in record tempo klaar. Donderdag 6 april was het niet anders.

Geen meningsvormende vergadering, maar meteen een besluitvormende vergadering op 6 april. Er was geen discussie over het vaststellen van de financiële verordening 2017. Wie de stukken gaat lezen, snapt al snel niet meer waar het over gaat en waarschijnlijk werd er daarom ook geen vraag over gesteld.

Een postzegel-bestemmingplannetje aan de Noordse Dorpsweg werd ook snel goedgekeurd. Het ging daarbij om de bouw van een woning aan de Noordse Dorpsweg en dat was mogeljk omdat in Ter Aar 5000 meter glas was opgeruimd/ingeleverd. Hagenaars (MPNPN ) vroeg of er daadwerkelijk 5000 meter was ingeruild en wethouder Platen bevestigde dat. Platen zei voorts dat het overigens ging om plannen uit 2015.

Opnieuw waren er geen stukken over de nieuwbouw van het Ashram College. Wethouder Pietersen legde wel e.e.a. uit. Aan de gestelde duurzaamheidseisen gaat de nieuwbouw wel voldoen, maar verder de toekomst inkijkend had de raad nog wat meer noten op haar zang. Na diverse keren overleg, bleek het bestuur van het Ashram niet zover te willen gaan. ‘Voor mij onbegrijpelijk,’ zei wethouder Pietersen. ‘Wij hadden als gemeente daarin ook best nog wat willen investeren en de investeringen van het Ashram had men zelf kunnen terugverdienen.’

Niet dus. Toch gaan de nieuwbouwplannen door en ze voldoen aan de (minimale) duurzaamheidseisen van de raad.