We zomeren zachtjes door

Regio – De week start vanochtend grijs met soms lichte regen, maar ’s middags breekt de zon alweer even door. De rest van de week wordt het allemaal wat aangenamer.

Vanochtend is het grijs en valt af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de ochtend worden de droge perioden langer en valt soms een gaatje in het wolkendek. De kans daarop is het grootst in de kustgebieden. Vanmiddag breiden opklaringen zich vanuit het westen over het land uit. In de tweede helft van de middag is er een mix van zon en stapelwolken. Verspreid over het land kunnen enkele buien voorkomen. De maxima liggen tussen 19 en 21 graden. De westenwind is overwegend matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust.

In de nacht naar dinsdag wordt het droog en klaart het breed op. Het koelt af naar 9 graden in het oosten tot 13 in de kustgebieden. Lokaal kan een mistbank ontstaan.

Dinsdag belooft een mooie zomerdag te worden. Er is veel zon en er ontstaan enkele vriendelijke stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit op 21 graden in het noordwesten, 22-23 in het midden en 24 in het zuiden, zuidoosten en oosten. Daarmee is het een paar graden warmer dan normaal. Het blijft droog.

Woensdag start vrij zonnig. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een bui. Voor de buien uit wordt het 21 graden in het noordwesten tot een zomerse 25 in het zuidoosten.

De dagen daarna is het normaal Nederlands zomerweer. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de maximumtemperatuur komt uit op 19-21 graden. Dit zijn vrij normale temperaturen voor eind augustus. Er is kans op een enkele bui, maar vaak zal het droog zijn en zo zomeren we nog even lekker door. In het weekend lijkt het zelfs nog een paar graden warmer te worden.

Bron: weeronline