Waterlanders voorzitter neemt afscheid

Nieuwkoop – Clemens van den Helder heeft op 6 november afscheid genomen als voorzitter van Volleybalvereniging Waterlanders.


Hij werd tijdens de Algemene Ledenvergadering in het zonnetje gezet onder toeziend oog van een gevuld Grand Café de Steupel. De voorzittershamer kon hij nog niet direct overdragen aan een opvolger, de voorzitterstaken worden tijdelijk door het bestuur overgenomen.

Clemens nam zeven jaar geleden het stokje over van Allie Blijleven nadat hij al op veel andere vlakken binnen de vereniging actief was geweest. Hij wist in de afgelopen jaren de vereniging uitstekend te leiden met een duidelijke toekomstvisie. Zo werd er onder zijn leiding een helder beleid opgeteld om te zorgen dat de Waterlanders ook de komende jaren nog zo’n levendige vereniging kan blijven. Tot vorig seizoen speelde hij zelf in Heren 4. Clemens zorgde er destijds onder andere voor dat dat team werd gemixt met spelers van buurvereniging Castellum uit Alphen aan den Rijn. Een treffend voorbeeld; Clemens zocht altijd graag de verbinding op. Zo was hij tevens een van de trekkers van de samenwerking tussen de zaalsportverenigingen in Nieuwkoop om gezamenlijk meer leden te trekken. Betrokken was Clemens ook bij het uitstippelen van het nieuwe subsidiebeleid van de Gemeente Nieuwkoop. Met regelmaat liet hij zijn gezicht zien bij de bijeenkomsten van de volleybalbond en diverse regionale netwerkbijeenkomsten. Hij is een graag geziene gast die niet terugdeinst om zijn mening te geven.

Tijdens de ledenvergadering bedankt de voorzitter alle aanwezige leden voor het vertrouwen en roemde hij ‘het gouden bestuur’. “Het kostte mij gemiddeld iedere week een half uurtje, met ontzettend veel plezier heb ik dit zeven jaar gedaan.” Clemens ontving een mooie bos bloemen en een podiumcadeaukaart voor een concert naar keuze. Het bestuur van Waterlanders is in gesprek met een mogelijke opvolger voor de voorzittersfunctie. Tot die tijd zal commissielid Mark Hoogendoorn de honneurs waarnemen.