Waterlanders start seizoen met overwinning

Nieuwkoop – Het eerste herenteam van Volleybalvereniging Waterlanders is de competitie in de derde divisie gestart met een 3-2 (26-24, 18-25, 25-22, 19-25 en 15-12) overwinning.

Zaterdag 22 september ontving Waterlanders de volleyballers van Leython DC uit Leiderdorp op bezoek. Waterlanders-coach Niels de Nijs kan tevreden terugkijken op de eerste overwinning van het seizoen.

Waterlanders startte half augustus met de voorbereiding en speelde in aanloop naar de eerste competitiewedstrijden een tweetal driekampen. De selectie van Waterlanders staat na dit seizoen voor een aantal wijzigingen. Zo keert libero Maarten Wisman na een tussenjaar terug in het witte shirt. Oud-libero Benjamin Vogel heeft het witte shirt omgeruild voor een blauwe. Hij speelt dit seizoen als passer-loper. Nieuw in de selectie is Reinout van den Berg, hij bekleedt naast aanvoerder Mark Hoogendoorn de middenpositie. De Nijs heeft een krappe selectie van in totaal zeven spelers tot zijn beschikking maar kan rekenen op de kwaliteiten van enkele spelers uit het tweede herenteam van Waterlanders.

Honneurs waarnemen

Op de eerste competitiedag moest Van den Berg verstek laten gaan. Rolf Karlsson nam uitstekend de honneurs op het midden waar en wist met een sterke blokkering een flink aantal aanvallen te stoppen. Waterlanders spelverdeler Edwin van ’t Wout wist zijn aanvallers uitstekend te bedienen en zorgde voor een afwisselend spelverloop. Libero Wisman kijkt terug op een geslaagde terugkeer en seizoensopening: “We zaten er verdedigend goed bij en konden veel van de grond houden. De eerste vier passes raakte ik echt voor geen kant, ik weet niet hoe ik de bal heb kunnen spelen.” Leython wist in de eerste set snel uit te lopen maar toch konden de Nieuwkopers de set eerder afmaken. Na een 2-2 gelijkspel in sets wist Waterlanders de beslissende vijfde set met drie punten verschil te winnen.

Dames verliezen met 1-3

De dames van Waterlanders zijn het seizoen in eigen huis gestart met een 1-3 (14-25, 21-25, 25-20 en 17-25) nederlaag. De dames verloren van SKC Dames 1 uit Leiden. Waterlanders coach Petra Verhage blikt desondanks toch tevreden terug. “SKC is een goede tegenstander die zeer waarschijnlijk in de top van de promotieklasse zal meedraaien. De dames hebben het goed gedaan en toch een set kunnen pakken.”

Meter van de Steupel

Zaterdag 6 oktober is de volgende thuisspeeldag bij Waterlanders. NOVO uit Noordwijk komt met beide selectieteams naar Nieuwkoop. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur. Het publiek op de tribune mag een gokje wagen door te raden welke Waterlanders spelers het laatste punt maken. De twee winnaars worden na afloop getrakteerd op ‘de meter van de Steupel’ gesponsord door Ed en Eveline van Grand Café de Steupel.