Waterlanders start met winst

Nieuwkoop – De eerste teams van het Nieuwkoopse Waterlanders zijn het nieuwe jaar goed gestart . Op zaterdag 13 januari wonnen de dames wonnen overtuigend van NOVO (4-0) en de heren deden dat met 3-1.

Passer-loper René van Essen legt de bal behendig over het blok.

De selectieteams konden genieten van een reces van vier weken. Midden december speelden zij de laatste wedstrijden van 2017. In de tussenliggende weken werd er uiteraard wel getraind maar werd er geen wedstrijdritme opgedaan. “Na twee verliespartijen in december was iedereen er enorm op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Direct vanaf het eerste punt werd er druk op tegenstander Taurus gezet”, zo evalueerde Waterlanders trainer-coach Niels de Nijs na afloop. “Dankzij een serie sterke sprongservices wist Rolf Karlsson Waterlanders op een royale voorsprong te zetten. Diagonaal Erik Siebers bouwde deze voorsprong verder uit met een aantal knalharde sprongservices. Met daarnaast een gevarieerd aanvalsspel verdeeld door Edwin van ’t Wout, werd een zeer royale eerste setwinst geboekt.”

 

De tweede set leek een kopie van de eerste. Een sterke serie services werd gecombineerd met krachtige aanvallen. “In de derde set werd er te weinig druk op de tegenstander gelegd en kwam Taurus beter in het spel. We konden geen lange series meer maken, het liep vrijwel de gehele set gelijk op. Net op tijd wisten we de setwinst naar ons toe te trekken, mede dankzij een aantal goede acties van middenaanvaller Tom Verburg en passer-loper Tieme van den Haak.”

De vierde set wisselde De Nijs van opstelling; Puck Willemse nam de spelverdeling over van Van ’t Wout. Ondanks de goede invalbeurt van de Heren 2-speler, vielen de aanvallers van Waterlanders minder goed aan. Het verschil met de service kon Waterlanders niet meer maken, er werd eenvoudig geserveerd. Taurus kon hierdoor na een spannend slotstuk de eer redden door met 23-25 nipt te winnen. Dankzij de overwinning klimt Waterlanders naar een zevende plek op de ranglijst met slechts drie punten verschil ten opzichte van de nummer twee.

De dames van Waterlanders staan momenteel op de vijfde plaats, ook zij kijken tegen een achterstand van slechts drie punten aan richting de huidige nummer twee. De dames spelen donderdagavond 18 januari uit in Sassenheim. De heren spelen zaterdagmiddag 20 januari uit in Vianen tegen Servia. Beide teams spelen de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 27 januari, waarna aansluitend Heren 1 hamburgers zal gaan bakken en serveren. Opgeven kan aan de bar van Grand Café de Steupel of via heren1@waterlanders.nl.