Waterlanders H1 in één week drie keer in actie

Nieuwkoop – De afgelopen week stond voor de mannen van het Nieuwkoopse Waterlanders voornamelijk in het teken van volleyballen. In zeven dagen tijd speelden de heren maar liefst drie wedstrijden.

Waterlanders komen in één week drie keer in actie - wb

Het bleek een teleurstellende week want alle drie de wedstrijden werden door Waterlanders verloren. In alle wedstrijden pakten de Nieuwkopers één punt. De een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op zaterdag 1 april werd met 3-1 (22-25, 22-25, 11-25 en 27-25) verloren van Cito Heren 2.

Indrukwekkend
De reservebank van de Nieuwkoopse coach Carlos Pereira da Silva zag er zaterdag indrukwekkend uit. Het bleek uit wanhoop omdat de coach flink moest puzzelen op een geschikte basisopstelling. De formatie van Pereira da Silva kampt al een aantal wedstrijden achter elkaar met geblesseerden. Libero Puck Willemse en passer-lopers Robert Groeneveld en Ferry van Lammeren uit het tweede kwamen de selectie versterken.

Ongelukkige beslissingen
De eerste twee sets konden de Nieuwkopers goed bijblijven bij de heren van Cito. De tweede set kwam ten goede aan Cito, al had de set ook in het voordeel van Waterlanders kunnen zijn. De eerste scheidsrechter had het moeilijk en maakte aan het einde van de tweede set wat ongelukkige beslissingen. In de derde set liep Cito al snel uit, de achterstand kon Waterlanders niet meer goed maken. De vierde set gaven de Nieuwkopers niet cadeau, er werd gestreden tot het laatste moment. Middenaanvaller Tom Verburg mocht het laatste wedstrijdpunt op zijn naam noteren, hij blokkeerde behendig de aanval van Cito. Daarmee voldeed Waterlanders aan de vooraf bepaalde doelstelling; er werd toch een punt afgesnoept van de top drie-kandidaat.

Dames verliezen
De dames van Waterlanders ontvingen de koploper uit Den Haag op bezoek. Helaas konden de dames geen punten afsnoepen en werd er met 0-4 (15-25, 19-25, 16-25 en 25-27) verloren van Kalinko Dames 1. De Nieuwkoopse dames zijn verzekerd van handhaving en komen ook volgend seizoen uit in de promotie klasse. Zaterdag 8 april spelen de dames de laatste uitwedstrijd tegen Jupiter Dames 1. Op zaterdag 22 april viert Waterlanders de afsluiting van het seizoen. De dames spelen dan om 17.00 uur tegen VCS Dames 1 en de heren tegen Irene Heren 1.