Waterig, wolkerig maar ook warm

Regio – De week begint met een waterig zonnetje en wat stapelwolken. Het wordt niet koud, maar we houden vooral in het noorden wolkenvelden en wat regen.

Vanochtend (maandag) start de dag misschien wat grijs, maar de bewolking breekt vanuit het noordwesten open. Er trekken dikke sluierwolken over het land, waardoor een waterig zonnetje schijnt. Het blijft waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt naar 20-23 graden en daarmee is het te warm voor de tijd van het jaar.

Dinsdag trekken over de noordelijke helft vrij veel wolkenvelden en kan af en toe een beetje lichte regen of motregen vallen. In het zuiden is juist veel ruimte voor de zon en blijft het droog. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kan het zomers warm worden met 25-26 graden en daarmee is het prima nazomerweer. In het noorden wordt het 20-22 graden en in het westen, midden en oosten komt de middagtemperatuur uit op 22-23 graden. Er staat flink wat wind. In het binnenland is de zuidwestenwind matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden waait het krachtig. Op de Wadden kan het zelfs hard waaien (7 Bft.).

Ook woensdag is er een tweedeling in het land met vooral in de noordelijke helft veel wolkenvelden en kans op wat lichte regen. In het zuiden schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De noord-zuidtegenstelling in temperatuur verscherpt zich. In het noorden komen de maxima uit op 16-20 graden. In het zuiden is het volop nazomerweer met 23-26 graden. In het midden van het land wordt het 20-22 graden.

De dagen daarna komt de scheidslijn van warme en relatief koele lucht ten zuiden van ons land te liggen. Hierdoor krijgt het hele land met wolkenvelden en gematigde temperaturen te maken. De middagtemperatuur komt uit op 18-22 graden. Ook is kans op een beetje regen, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht.

Bron: weeronline