Warme en gezegende dienst

Woerdense Verlaat – Zonneschijn en een paar wolkenvelden zorgden voor een “warme en gezegende” dienst. Circa 125 bezoekers schoven op Tweede Pinksterdag aan bij de Openlucht Kerkdienst.

Miracles uit Linschoten leverde muzikale en vocale bijdragen

De aanwezigen hebben geluisterd naar het pinksterverhaal uit Handelingen 2, dat werd voorgelezen door vijf kinderen in de rollen van Lezer, drie Joden en Petrus. Ds Jan Willem van Dijk gaf de boodschap door met drie kernwoorden “wachten, ontvangen en vertrouwen”.

De band Miracles uit Linschoten was met 4 man en 2 vrouwen al vanaf 08.00 uur op het kerkplein aanwezig en zorgde voor muzikaal en vocaal entertainment. De aanwezigen hebben ook nog de bellenblaasmachine van 3 volt in werking gezien.

Collecte

De collecte was het jaarproject van de Z&E Commissie voor Mother’s Union in Rwanda. Daar verblijft het echtpaar Mager uit Zevenhoven al ruim 15 maanden. Twee weken geleden zijn twee kerkleden op bezoek geweest en konden daardoor hier in Nederland vertellen waarom het geld daar zo hard nodig is. De totale opbrengst van de openlucht kerkdienst (323,52 euro) gaat naar het specifieke project in Rwanda

Na afloop van de dienst kregen 23 kinderen een knalgele zonnebril als verrassing en werd een ieder getrakteerd op cake bij de koffie, thee en limonade. Om 12.00 uur was het kerkplein weer leeg en opgeruimd en constateerden de Z&E commissieleden: Trudy, Jolanda, Floor, Anco en Barbara, dat deze pinksterdienst prima was verlopen.