Wandelvoetbal bij Altior

Langeraar – Bij voetbalvereniging Altior is vrijdag 21 september een informatiebijeenkomst met introductietraining voor Walking Football (in gewoon Nederlands: loop- of wandelvoetbal)

Op vrijdag 21 september is de accommodatie van Altior vanaf 18.30 uur geopend voor een inloop. Om 19.00 uur is de start. Peter Otto zal namens Altior spreken, wethouder Guus Elkhuizen doet dat namens de gemeente en daarna komt Johan Annema vertellen over het Oldstars Walking Football uitleg geven. Om 19.40 uur begint de introductietraining en na drie kwartier volgt dan een nabespreking.

Wandelvoetbal

Al meer dan 200 verenigingen in Nederland zijn gestart met Oldstars walking football. Een voetbalvorm die aansluit bij het KNVB-streven naar een leven lang voetbal.

Het Wandelvoetbal is net als het gewone voetbal een teamsport en zorgt per definitie voor meer sociale contacten. Wandelvoetbal is bedoeld voor 60-plussers, die niet rennend, maar wandelend mogen voetballen. Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken. Voor meer informatie, zie de Old Stars website of KNVB Assist.