Walking football bij Altior slaat aan

Langeraar – Iedere woensdagmiddag komt een groepje wandelvoetballers bijeen voor de wekelijkse training op het fraaie complex van RKSV Altior.

Peter Otto, oud-voorzitter en ’hulp-trainer’ van de Old Stars: “ We hebben nu ongeveer 15 leden, maar  20 is eigenlijk een beter getal; sommigen gaan graag een weekje weg, zijn geblesseerd of hebben andere sociale verplichtingen en dan wordt het lastig om een partijtje te spelen. Ook dames zijn van harte welkom!” Warming-up Hij volgde met Philip Bavelaar, ’de hoofdtrainer’ een heuse trainersclinic om de wandel-voetballers op gepaste wijze te trainen: “een zorgvuldige warming-up, dan een paar oefeningen met de bal en tot slot nog een partijtje. Velen zijn eerst sceptisch en refereren aan hun ’gloriejaren’ als voetballer bij Altior en zeggen: “Joh, ik ga toch niet wandelen op een voetbalveld!” Maar nu: sommigen  staan  al om 13.45 uur voor het hek, terwijl we pas om 14.30 beginnen!” Harry Egberts legt zijn mobieltje even opzij en zegt: “de gezelligheid staat voorop en dan met leeftijdsge
noten lekker sportief bezig zijn; dat is toch geweldig?!” Rob Hilgevoord zegt: “Tennis blijft toch het leukste, vind ik; ik voetbalde op m’n 11e bij SV Schoorl en vond er toen eigenlijk niks aan, maar nu wordt het steeds  leuker. Het heeft wel wat, die ’kleedkamerhumor’. Wat ik wel een beetje mis is de ambitie om ècht te presteren, hoewel: er is er ook één bij, die zei: “Ik heb lang in ’t eerste gespeeld en vind het nu nog steeds vervelend om te verliezen!”