Vrouwendag in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart, wordt in de kern  Nieuwkoop gevierd in Kaleidoskoop en op diverse andere plaatsen in de gemeente.

Om 14.00 opent wethouder Annette Pietersen de bijeenkomst, die als thema “Ontmoeting” heeft.

Vanaf 14.15 uur is er een programma tot ongeveer 17.00 uur. Er is informatie over werk, jeugd en gezin en draagdoeken. Fit en gezond is een thema dat door zwembadpersoneel van De Wel wordt gepresenteerd. Creativiteit is er via een workshop tasjes maken en er kan een henna-tattoo worden gezet. Er is een mogelijkheid voor lezen en crea met moeders en kinderen en er is een Spreekwoordenspel door het Citatenmuseum.

Op een markt kan men leuke spulletjes kopen en zien hoe vrouwen creatief bezig zijn. Exotische en Nederlandse hapjes worden geserveerd door vrouwen in mooie kleding.

De woningstichting Nieuwkoop organiseert een rondleiding naar Aar en Amstel om te kijken hoe het er daar uit komt te zien. Omdat er over een bouwterrein wordt gelopen waar veiligheidsmaatregelen gelden, kunnen er alleen vrouwen mee die goed kunnen lopen en stevige schoenen aan hebben. Er mogen maximaal 15 vrouwen mee. Aanmelding bij onderstaand adres. Bij overtekening wordt er geloot.

Tegen 17.00 uur is er een afsluiting met een sing-in van het 8-maart-gelegenheidskoor.

Elders in de gemeente zijn er ook activiteiten:

Bibliotheek, Beukenpad 1 in Ter Aar 14.00 uur voorlezen met moeders en kinderen. Creativiteit en een hapje en een drankje.

Basisschool Aeresteijn, Langeraarseweg 86 in Langeraar: 19.00-20.00 uur Vrouwen zingen voor Vrouwen met het koor Happiness.

Samenwerking Vrouwen van Nu Nieuwkoop e.o. met Tom in de Buurt, Vluchtelingenwerk en de Bibliotheek, Woningstichting Nieuwkoop, CJG, Zwembad de Wel en Stichting Welzijn

Meer informatie/aanmelding bij Joke van Boxtel E-mail: jokevanboxtel@ziggo.nl  Tel:0172 573104 of 0623681093.