Vrijwilligersprijs 2019

Nieuwkoop – Tijdens de nieuwjaarsontmoeting in de gemeente Nieuwkoop op 2 januari 2020 zijn de winnaars van de vrijwilligersprijs 2019 bekend gemaakt.


De heer G.D. (Danny) van Eijk uit Ter Aar is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2019. Wethouder Bernadette Wolters overhandigde een fraai bronzen beeldje.
De heer Van Eijk ontvangt de prijs vanwege zijn inzet op vele uiteenlopende gebieden o.a. bij scouting Wapata, stichting Kinder Vakantie Spelen Ter Aar en de vrijwillige brandweer Ter Aar. Met de keuze voor de heer Van Eijk spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is!
Jeugdvrijwilliger 2019
Als jeugdvrijwilliger van 2019 is S.L. (Stanley) Rijlaarsdam uit Zevenhoven gekozen. Hij kreeg van wethouder Wolters een mooi glazen beeldje en een stimuleringsprijs van € 250,00. Stanley mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag hij aan één vereniging geven, of hij kan het bedrag verdelen over meerdere verenigingen.
De tienjarige Stanley ontvangt de prijs vanwege zijn hulp en inzet bij de jaarlijkse dorpsmarkt in Zevenhoven en bij Sport Vereniging Zevenhoven. Bij de dorpsmarkt helpt hij zelfs al vanaf zijn vijfde jaar! Hij laat zien dat je al jong een mooie bijdrage kunt leveren aan al het vrijwilligerswerk in onze gemeente. Hij is een voorbeeld en tegelijkertijd een stimulans voor vele jongeren.