Vriendenloterij helpt lokale clubs

Nieuwkoop – Een mooie opsteker voor diverse verenigingen in de gemeente Nieuwkoop. Dankzij inzet van leden, het meedoen aan de Vriendenloterij worden verenigingen financieel gesteund.

In Ter Aar ging dat om vier verenigingen, die gezamenlijk 2.285 euro extra in de clubkas zagen komen. EHBO Ter Aar ontving de grootste bijdrage, namelijk 969 euro.
In Nieuwveen deden twee verenigingen mee (samen goed voor 1.359 euro) en muziekvereniging Crescendo ontving de grootste bijdrage, namelijk 874 euro.
In Zevenhoven deden drie verenigingen mee en gezamenlijk scoorde men bijna 10.000 euro. SV Zevenhoven ontving de grootste bijdrage, namelijk 6.619 euro.

De leden van de deelnemende clubs, steunen hun vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. Recent is er in heel Nederland totaal ruim 4,8 miljoen euro uitgekeerd, 300.000 euro meer dan vorig jaar. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving.
De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs