Voortgang IKC en Sporthal Ter Aar

Ter Aar – Er is nog geen datum gepland, maar zeer waarschijnlijk nog voor de zomervakantie komt er een inloopbijeenkomst over de voortgang IKC en Sporthal in Ter Aar.

 

Architectenbureau De Zwarte Hond uit Rotterdam startte in januari het ontwerpproces voor het gebouw. In nauw overleg met de scholen, kinderopvang, bibliotheek, CJG en omwonenden wordt er druk geschetst en gerekend.

Het is een uitdagende opdracht. Naast de vele partners die allemaal een passende en prettige ruimte nodig hebben en het horeca gedeelte, moet het gebouw ook passen bij Ter Aar. En natuurlijk voldoen aan de gewenste duurzaamheidseisen. Zoals gezegd: men verwacht dat er rond de zomerperiode een voorlopig ontwerp klaar is.

Landschapsarchitect ook aan de slag

Het project IKC Ter Aar – Sporthal heeft een grote impact voor Ter Aar. Naast de aanpassingen aan de sportvelden (inmiddels klaar) en de bouw van het pand, moet ook het openbaar gebied rondom het gebouw opnieuw worden ingericht. Landschapsarchitect Felixx is bezig met het maken van een inrichtingsplan. Dit plan betreft het gebied direct rondom het IKC met sporthal tot aan het Argonnepark, een deel van de Vosholstraat en de Westkanaalweg. Op deze manier wordt het IKC -Sporthal gebied op een mooie manier verbonden met het Argonnepark en de omliggende woonwijken. Felixx gaat ook aan de slag met het verkeerskundig ontwerp. Binnen het IKC-Sporthal gebied komt een vrijliggend fietspad en parkeerplaatsen voor de bezoekers van het gebouw, inclusief een kiss-and-ride-zone voor de school.