Voorbeschouwingen 2e en 3e klasse

Ter Aar –  TAVV en Nieuwkoop begonnen verleden week met een klinkende overwinning, Zevenhoven liet het echter helemaal afweten.

Voorbeschouwing TAVV-SVZ-SVN verkleind

TAVV speelde in en tegen De Bilt vooral de tweede helft een puike partij, maar de ploeg van coach Niels Slottje wist dat niet in doelpunten uit te drukken, daarmee bleef het bij een magere 0-1 overwinning. De eerste klap is een daalder waard en men wil daar in Ter Aar graag een vervolg aan gaan geven.

Dat zal echter een heel zware opgave gaan worden, tegenstander CJVV verpletterde afgelopen zaterdag in Amersfoort Be Fair met 5-0 en dat mag gerust een aansprekend resultaat genoemd worden.  Een mooi duel om naar uit te kijken, benieuwd of TAVV in haar eerste competitie duel  op haar splinternieuwe complex,  ook deze wedstrijd in winst om weet te zetten.

Nieuwkoop begon ook sterk, in en tegen Linschoten liet de ploeg van Koos van Zoest en Huib Pruis duidelijk bleken wie de sterkste was: 2-6. Toch waakte  Van Zoest voor al te veel euforie. “Natuurlijk zijn het drie gouden punten, maar ik zie Linschoten met alle respect als een van de zwakkere teams in deze derde klasse en voetballend kon het bij ons echt een stuk beter.”

Dat moet het dan in het thuisduel tegen het Boskoopse Floreant laten zien, die ploeg won haar eerste duel met liefst 4-0 van streekgenoot Zevenhoven. Bepaald geen misselijke overwinning en Nieuwkoop weet dus heel goed wat haar te doen staat. De winnaar van dit duel neemt gelijk afstand van de onderste plaatsen en mag na twee wedstrijden direct al aan een goede eindklassering gaan denken.

Heel anders vergaat het Zevenhoven,  de ploeg van Nieuwkomer Marcel Valk. Hij heeft tijd nodig,  die krijgt hij ook, om een nieuw team neer te zetten en dat bleek dus afgelopen zaterdag in Boskoop. Een nederlaag kan en mag in dit vroege stadium, maar de 4-0 was wel een heel bittere pil.

Natuurlijk wil men aankomend weekend revanche, maar het bezoekende Zwammerdam zal daar absoluut geen medewerking aan willen verlenen. De “Dammenaren” maakte een meer dan uitstekende seizoenstart en  klopte thuis Schoonhoven met 4-2.  Zij zijn in Zevenhoven de “te kloppen ploeg”, benoemd of de equipe van Valk dat gaat redden.