Voorbeschouwing zondagvoetbal 18 november

Ook bij de zondagamateurs staat de eerste periode op het spel. Voor zowel Altior als Nicolaas Boys gaat dit spel aan hen voorbij. Beiden hebben toch meer moeite gehad met hun wedstrijden als misschien vooraf gedacht, al wisten de Langeraarders natuurlijk wél dat het allemaal niet meer zo vanzelf zou gaan als de voorgaande seizoenen. Nicolaas Boys toont aan dat het kan voetballen, maar dat het ook meer geloof in eigen kunnen zou moeten hebben. Want de plaats in de tussenstand is niet wat men er vooraf allemaal van dacht. Daarom: Nieuwe ronde, dus ook weer nieuwe kansen.

Foreholte – Altior (2C)

Er zijn nog vijf ploegen in de race voor de eerste periode. Foreholte is daar altijd nog kansrijk in. De Voorhouters staan op de vierde plaats in de tussenstand en hebben hiervoor wel een wonder nodig. Toegegeven, ze staan op slechts één puntje achterstand van ROAC en koploper TAC ’90, maar die spelen tegen ploegen uit de onderste regionen. HVV treft Laakkwartier uit en dat is ook geen makkie. Eigenlijk kunnen we best stellen dat Altior Foreholte op het slechts denkbare moment treft. Want als de Voorhouters nog in dit wonder geloven komt er vol druk op het doel van doelman Sassen te staan. Die heeft daar op zich weer geen moeite mee, maar ik denk niet dat trainer Van den Bosch die mening deelt. Als Altior gedisciplineerd in de organisatie goed staat en dat gekoppeld met de individuele kwaliteiten die men bezit, dan zijn er zelfs kansen op een goed resultaat. Want als de thuisclub de druk naar voren te ver gaat doorvoeren ontstaan er ruimten tussen verdediging en doelman. In iedere wedstrijd komen er kansen, ook in deze…

Programma 2C:

Datum Thuis Uit
18-11 KDO ESTO
18-11 Foreholte Altior
18-11 ONA Teylingen
18-11 DOSR Stompwijk ’92
18-11 Laakkwartier HVV
18-11 TAC ’90 RVC ’33
18-11 GDA ROAC SV

Nicolaas Boys – Bernardus (3A)

De Nieuwveners hebben de draad weer opgepakt, die zij even kwijt leken te zijn. Na twee nederlagen tegen respectievelijk Van Nispen thuis (1-2) en Graaf Willem II/VAC uit (1-0) werd er tegen de huidige koploper SV DIOS gelijkgespeeld, daar waar het recht had op meer en de lastige uitwedstrijd tegen Warmunda met succes bekroond (4-2) Dit kan een begin zijn van een goede serie, want als je met de koploper kan meevoetballen, dan kun je dus meer dan dat de stand laat zien. Een ander probleem is dat dit de laatste wedstrijd is in november, want deze klasse bestaat uit vijftien ploegen en dan is er dus iedere week eentje vrij. Op zondag 25 november valt die eer de groenzwarten te beurt. Als men het daar mentaal kan opbrengen om iedere wedstrijd volle bak te spelen, dan heeft Dijar Kasim een leuke ploeg. Maar als er enkele schakels niet thuis geven of een mindere dag hebben kan het zo maar anders lopen. De op één na laatste thuiswedstrijd van dit jaar moeten zij voor hun trouwe fans maar laten zien dat zij hongerig en ambitieus zijn. De marges in de stand zijn klein, dus is het zaak om resultaten te blijven halen.

Programma 3A:

Datum Thuis Uit
18-11 Van Nispen DIOS
18-11 Voorschoten ’97 RKDES
18-11 SJZ WVC
18-11 ASC MMO
18-11 Sporting Leiden Alphen
18-11 Aalsmeer FC Graaf Willem II/VAC
18-11 Nicolaas Boys Bernardus SV

 

Meer over: