Voorbeschouwing zaterdagvoetbal

Nieuwkoop – Maar liefst zes voetbalclubs treden zaterdag 6 oktober aan. Een overzicht van Andre van der Voort:

Voorschoten ’97 – TAVV (2C)

De Ter Aarders wisten in hun eerste duel in dit seizoen drie punten over te houden aan hun confrontatie met Te Werve. Dat mocht men wel een verrassing noemen, aangezien de Haagse formatie vooraf werd getipt als één van de kanshebbers op de titel. Ze degradeerden immers uit de eerste klasse en willen de stap omhoog zo snel mogelijk realiseren. De tegenstander van 6 oktober Voorschoten ’97 staat nog op 0 punten na twee speelronden en wil koste wat het kost aansluiting krijgen richting de middenmoot. Zoals gezegd wisten de blauwwitten van Van der Kleij niet te winnen in Wassenaar, maar ook het ambitieuze SVC ’08 wil dit seizoen meedoen om de prijzen. TAVV wil op dit niveau actief blijven. Met deze wedstrijd in het vooruitzicht is winst noodzakelijk om Voorschoten nog verder in het moeras te duwen en zelf wat lucht te krijgen. Een oud gezegde spreekt dan ook van dat de punten die gehaald worden vóór de winterstop weleens belangrijk kunnen gaan worden in het vervolg van de competitie. Het is wat ver vooruit kijken, maar je kunt ze alvast maar hebben. En kansloos zijn de Aardammers daar zeker niet.

Nieuwkoop – DWO (3A)

De droomstart voor de platvissen met zes uit twee, zij het dat de overwinningen moeizaam tot stand kwamen, maar wat geeft het. De uitoverwinning en revanche op CVC Reeuwijk gaf veel vertrouwen voor de eerste thuiswedstrijd. Afgelopen weekend wist Nieuwkoop het gepromoveerde VVSB de punten afhandig te maken. Zo kunnen de oranjehemden vol vertrouwen de confrontatie met DWO tegemoet zien. Wat kunnen we zeggen van DWO? Laten we zeggen dat het tumultueus te noemen is in Zoetermeer. De eerste wedstrijd werd kansloos verloren tegen Alphia, maar tegen NSV’46 toonde de ploeg tekenen van herstel (6-4) De witblauwen zijn dus nogal wispelturig als je deze conclusie mag trekken na slechts twee wedstrijden. Vooraf getipt als één van de teams die richting de eerste vijf zullen gaan eindigen door vele insiders. Nieuwkoop wil weer terug richting de tweede klasse. Mooie ingrediënten op wellicht een mooie voetbalmiddag op Sportpark De Dulen.

NSV’46 – CVC Reeuwijk (3A)

Eén ding is zeker: Na deze wedstrijd zal één van de twee ploegen niet langer puntloos zijn. Het verblijf in de derde klasse is voor de koeten nog niet wat men er vooraf van verwachtte. Na de titel van vorig jaar in een pittige competitie schepte dat verwachtingen op een treetje hoger. Het hoog ingeschatte Be Fair haalde met 2-5 de winst op in Noorden, terwijl een week later in Zoetermeer een nederlaag werd geleden met 6-4. Dat geeft twee dingen aan: Scoren is niet zo zeer het probleem in Noorden als wel dat de verdediging met maar liefst elf tegentreffers niet bepaald solide oogt, statistisch gezien. Met de komst van o.a. Kalisse (ex-Sportlust) op Sportpark De Koet zal de verdediging minder gaten moeten laten vallen en zal men aanvallend minstens hetzelfde moeten gaan brengen als in de voorgaande twee wedstrijden. Het is wel dé ideale kans voor NSV ’46 om van die hatelijke nul af te komen. Ook hier dus kansen voor “onze” club.

Zevenhoven – Meerburg (4A)

De geelrode brigade van Chris Snaterse wist in Leiden tegen Football Factory de eerste punten van dit seizoen bij te schrijven, maar gemakkelijk was dat niet. Niemand in Zevenhoven zal daarom malen, want drie punten zijn drie punten en hoe maakt in deze fase niet uit. Tegenstander van vandaag is het Leidse Meerburg. Ook van origine een zondagvereniging, die de stap naar de zaterdag heeft gemaakt. En ook maar weer een bewijs dat je niet zomaar uit de vierde klasse vandaan bent. De witzwarten kenden echter wel een prima start van de competitie en zullen dus vol vertrouwen afreizen naar Zevenhoven. Een gevaarlijke tegenstander dus voor Zevenhoven, dat snakt naar de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Ook al zal de marge in deze wedstrijd klein gaan worden, zo luidt de inschatting. Maar welke kant dit gaat oprollen is nog maar zeer de vraag.

Aarlanderveen – Woubrugge (4A)

Ook een geweldige start kunnen we optekenen voor de bespelers van het Poldersportpark in Aarlanderveen. Met zes uit twee in deze loodzware klasse met vele kanshebbers op een (periode) titel zijn dit alvast punten die niemand je meer kan afnemen. Tegenstander van deze middag is Woubrugge. Die liepen afgelopen weekend tegen een gigantische zeperd aan in eigen huis tegen Oegstgeest (0-8) en zullen dus met niet al te veel illusies naar Aarlanderveen komen. Sterker nog: Men zal gaan proberen de schade zo klein mogelijk te houden door veel spelers achter de bal te posteren. Aarlanderveen zal snel de bal moeten laten rondgaan en door creatieve ingevingen de verdedigende stellingen van Woubrugge moet zien te slechten. Een nieuwe driepunter voor Linstra en zijn mannen ligt in het verschiet, maar tussen doen en denken ligt vaak een groot verschil. Gezien het moraal van de teams zou je zeggen dat het zou moeten kunnen…

Rijnstreek – Sportief (4B)

De Green White Army uit Woerdense Verlaat deed uitstekende zaken op het eigen Govert van Tilburg Sportpark door SPV’81 met maar liefst 7-0 te elimineren. Nu wacht het team van oud- Nicolaas Boys trainer Wim Dullemond hen op in Nieuwerbrug. De Rijnstreek staat nog puntloos in de onderste regionen, terwijl Sportief zich mede door die grote uitslag nestelde richting de top vijf. Gaan zij werkelijk meedoen om de prijzen of is dit een momentopname? Laten we het dan houden op een gunstig programma waaruit in ieder geval veel vertrouwen kan worden getankt door de mannen van Cor Stoof. Het zal er in ieder geval fysiek aan toe gaan daar in de Nieuwerbrugse polder. Zal Sportief zich uit de duels kunnen houden en houden zij het hoofd koel om niet mee te gaan met het spel van hun tegenstander? Als zij daarin slagen komen zij met drie punten thuis en kunnen ze voorzichtig aan gaan dromen van iets moois daar in Woerdense Verlaat…