Voorbeschouwing Zaterdagvoetbal 10 november

Aangezien we nog weinig met afgelastingen te maken hebben gehad lopen de competities zoals zou moeten. In het weekeinde van zaterdag 10 en zondag 11 november heeft de KNVB een beker-/inhaalprogramma gepland. Slechts drie regioclubs hielden we over aan de poulefase van de bekercompetitie: TAVV, Nieuwkoop en NSV ’46. De Ter Aarders zijn vrijgeloot en dus zeker van hun plaats in het vervolg. Voor Nieuwkoop en NSV ’46 geldt dat zeker niet. De eerste knock-out ronde staat op de rol en beiden hebben een tegenstander van kaliber:

Nieuwkoop (3A) – Sportlust (1C)  14.30 uur

Het Woerdense Sportlust is de tegenstander en voor de Nieuwkopers is dat een opponent waar je op voorhand niet graag tegen wilt spelen in de eerste ronde van de knock-out serie. Sportlust is de bekerhouder en weet dus heel goed wat het is om dit soort wedstrijden te moeten spelen. Maar goed, het is maar negentig minuten en juist in dat gegeven kun je kracht halen. De eerste fase van deze competitie wordt in de voorbereiding afgewerkt en dan zijn trainers nog druk bezig om de ideale samenstelling voor de competitie te smeden. Michel Strating is daar dus buitengewoon vroeg in geslaagd. Sportlust speelt dit seizoen in de regio Zuid 1, daar waar het jaren in West 1 en West 2 actief was. Op dit moment bezetten zij in de eerste klasse C een verdienstelijke tweede plaats. Na een wat mindere start zijn zij in een goede serie verwikkeld. De laatste vijf wedstrijden werden allen gewonnen. Nieuwkoop is dus op voorhand gewaarschuwd voor de Woerdenaren. Als men met de instelling van “alles te winnen en niets te verliezen” het veld in gaat, is er iets mogelijk. Het blijft tenslotte bekervoetbal…

Te Werve (2C) – NSV ’46 (3A) 17.00 uur

Het geplaagde NSV ’46 moet richting Den Haag voor het vervolg van het bekertoernooi. Voor het landelijke toernooi ontvingen de mannen uit de residentie dit seizoen eerder al Ajax, maar konden toen geen potten breken. Die kans lijkt nu wat groter. Te Werve begon ook moeizaam aan de competitie, want bij TAVV werd in de eerste wedstrijdweek verloren. Maar daarna krabbelden de groenwitten op. Het is wel een alles-of-niets ploeg. Na zeven wedstrijden in de competitie won men drie keer en verloor het drie keer. Dat zegt wel iets. NSV ’46 moet ergens zelfvertrouwen gaan tanken en waarom zou dat niet in deze wedstrijd kunnen?! Het moet toch een keer gaan gebeuren. Een bekertoernooi staat altijd vol verrassingen en dit zou er zo eentje kunnen zijn. Maar we moeten ook reëel zijn. Is dat scenario wel op enige realiteitszin gebaseerd? Eerlijk gezegd niet natuurlijk. Máár we hopen altijd op goede resultaten van onze clubs, ook al is dat soms tegen beter weten in.

Meer over: